Actualitate

Cele mai importante subiecte din ziarul TIMPUL de vineri, 1 decembrie 2017

Constantin Tănase: „Imposibila iubire” fragment din cartea „Blestemul de a fi”, 2009

Pavel Pădurare ne spune care a fost Cartea de învățătură pe care am citit-o la București”

Octavian Țâcu face un apel către Trăian Băsescu și scrie despre „Unire pentru Unire”

Ana Marchitan a a scris despre Capcană separatistă: Chișinăul a cedat din nou în fața Tiraspolului”. Unele acorduri, semnate săptămâna trecută de reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului, contravin legislaţiei R. Moldova. De mai bine de două decenii, Chișinăul respectă deciziile semnate cu Tiraspolul, în timp ce regimul secesionist nu ține cont de obligațiunile, pe care şi le asumă, şi doar profită din plin de tot felul de privilegii.

Dorin Galben a scris despre „Moldovenii care termină facultăţi pentru a deveni şomeri”. După absolvirea facultății, deși n-au experiență de lucru, proaspeții absolvenți își doresc un salariu mare, mașină de serviciu și birou. Cu toate acestea, cercetările demonstrează că pentru lucrătorii necalificați există mai multe oferte de muncă decât pentru posesorii diplomelor de studii superioare.

Mihaela Tobultoc relatează povestea unei meșterițe din Chișinău care realizează cele mai originale plăcuțe din lemn cu mesaje motivaționale, cutii, scărițe și rame pentru oglinzi cu ajutorul tehnicii hand lettering.

Georgeta Carasiucenco: „În țara asta, totul e cu guru-n sus”

Alexandra Tănase: „Nerușinatul”

Ana Gabor scrie despre „Mândria de a fi român basarabean”

Marin Basarab

Moni Stănilă: „Să dăm limba română celor ce o cunosc”, „Nicolae Vieru – 70”, „Timp pentru suflet”

Ana Marchitan a realizat un reportaj despre casele de sute de mii de euro construite din salarii de mii de lei. În timp ce unii conaționali mor de foame, alții se scaldă într-un lux ieșit din comun, dovadă fiind casele mari și mașinile luxoase pe care le au moldovenii. TIMPUL a vizitat în această săptămână unul dintre satele cu cele mai luxoase case din R. Moldova.

Dorin Galben a realizat un interviu cu deputatul PMP, Constantin Codreanu despre „Viitorul nostru este în România şi în Uniunea Europeană”

În culisele istoriei cu Iurie Colesnic: O revoluție trăită, o revoluție făurită… (II) Comisarii județeni și autoritățile locale din Basarabia, numite de Guvernul Rus, jurau credință Sfatului Țării

Mariana S. ŢĂRANU: Crimele Comunismului: Partidul Democrat Agrar a luptat deschis contra ocupanţilor sovietici

Cititorii TMPULUI vor putea găsi și alte subiecte actuale, atât din domeniul politic sau economic, cât și social, istorie sau divertisment.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *