Actualitate

Cele mai puternice cutremure produse în anul 2017

 10 ianuarie 2017 — Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 pe Richter s-a produs în Marea Celebes, între sudul Filipinelor și nordul Indoneziei, fără să fie declanșată alerta de tsunami. Epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de 626 de kilometri.

20 ianuarie 2017 — Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 a fost înregistrat în apropiere de Insulele Solomon din Oceanul Pacific, a informat Institutul american de geofizică, preluat de DPA. Cutremurul a avut epicentrul în ocean, la 71 de kilometri vest de localitatea Kirakira, la o adâncime de 34 de kilometri.

22 ianuarie 2017 — Un cutremur cu magnitudinea 8 grade s-a produs la 47 de kilometri vest de Arawa, insula Bougainville, din Papua Noua Guinee, potrivit Institutului american de geofizică — United States Geological Survey. A fost emisă alertă de tsunami.

1 februarie 2017 — Un seism de 6,7 grade, care a avut loc în insula Mindanao, în sudul Filipinelor, s-a soldat cu 8 morți și 200 de răniți.

18 februarie 2017 — Un puternic cutremur de pământ, cu magnitudinea 6,7 grade, s-a produs în sudul arhipelagului Filipine, fiind înregistrați mai mult de 6 morți și peste 100 de răniți. Seismul a lăsat fără energie electrică numeroase clădiri și locuințe și a afectat structurile de rezistență ale unor stabilimente care s-au prăbușit în provincia Surigao del Norte, la 730 de km sud de capitala Manila.

29 martie 2017 — Un cutremur cu magnitudinea evaluată preliminar la 6,9 grade s-a produs în apropiere de arhipelagul Komandor din Orientul Îndepărtat Rus. Epicentrul seismului s-a aflat la o adâncime de 33 kilometri, în apropierea zonei de coastă, în Marea Bering. Magnitudinea înregistrată inițial a fost de 7. În urma cutremurului, nu a fost emisă o avertizare imediată de tsunami.

25 aprilie 2017 — Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe Richter s-a produs în zona de centru a statului Chile, fără a se solda cu victime, ci doar cu pagube materiale. Seismul a afectat 34 de orașe din zona de centru a țării, cuprinse pe o rază de 800 de kilometri, și a fost urmat de peste 130 de replici.

14 iunie 2017 — Cel puțin o persoană a decedat în urma unui cutremur cu magnitudinea 6,9 care a afectat vestul statului Guatemala, în apropierea graniței cu Mexic. Epicentrul cutremurului a fost la aproximativ 156 km vest de Guatemala City, în departamentul San Marcos.

21 iulie 2017 — Un cutremur de magnitudine 6,7 a fost înregistrat, în apropiere de Bodrum, în sud-vestul Turciei, a anunțat Institutul geologic american (USGS). Seismul a făcut doi morți în insula grecească Kos din Marea Egee. De asemenea, a făcut peste 100 de răniți. Epicentrul cutremurului de pământ, s-a aflat la 10 km sud-est de orașul de coastă Bodrum în Turcia, și la 16,2 km est de Kos în Grecia, potrivit USGS. Cutremurul a fost puternic resimțit pe coastele din vestul Turciei și în special în orașul Bodrum, precum și în insulele grecești învecinate din Marea Egee.

8 august 2017 — Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a înregistrat în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, la ora 13.20 GMT. Epicentrul seismului a fost localizat la 284 de km nord de capitala regiunii Chengdu și la o adâncime de 10 km, potrivit USGS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *