Celebrul tenisman român Ilie Năstase a vizitat Soroca

publicat în Soroca pe 11 Septembrie 2014, 17:26

Legenda tenisului românesc și omul de afaceri Ilie Năstase a vizitat Soroca, orașul în care părinții lui au locuit la începutul anilor 40 ai secolului trecut.

Deși intenționa să păstreze anonimatul în timpul vizitei sale, Ilie Năstase a fost recunoscut de soroceni care , în scurt timp, au adus vestea  la redacția „Observatorului de Nord”. Fostul sportiv celebru a fost găsit în timp ce căuta  clădirea în care s-a aflat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial agenţia Băncii Naţionale a României, astăzi dispensarul de tuberculoză. Acolo a lucrat tatăl lui, iar în preajma băncii se afla casa în care a locuit o perioadă familia Năstase (Ilie încă nu se născuse atunci). Oaspeţii s-au cam mâhnit când au văzut cum arată astăzi “superba clădire” a băncii de cândva, iar la uşa casei au găsit lacătul. 

Mama lui Ilie Năstase s-a născut la Căinari, lângă Tighina. Tatăl lui a lucrat poliţist la Banca Naţională a României din Soroca, iar după aceea a devenit casier. Părinții întors apoi în România, căci au venit ruşii. Capul familiei fost trimis la Râmnicul Sărat, apoi la Bucureşti, unde s-a născut Ilie Năstase.

Oaspetele s-a arătat dispus să investească în restaurarea clădirilor au lucrat și locuit părinții lui. 

Sursa: Observatorul de Nord