Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Chișinău 27 Noiembrie 2013, ora 17:26

Centrul capitalei, DECORAT cu 10 kilometri de ghirlande

Marime Font

Lucrările de împodobire a pomului de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale, dar și de instalare a luminițelor decorative au început astăzi dimineață. Angajații ”Spații verzi” au adăugat ramuri la poalele bradului, iar cei de la Lumteh au montat globurile și țurțurii din luminițe. În acest an, pe lângă acestea vom avea 10 km de ghirlande întinse de ambele părți ale pieței ca o plasă. 

„Toate ghirlandele sunt pe bază de led în afară de asta o să adaugăm ceva instalații de iluminat în suburbiile Chișinăului, dar asta se va întâmpla deja după deschiderea oficială a sărbătorilor. Luminițele de pe Piața Marii Adunări Naționale vor fi combinat culoarea alb cald și alb rece”a declarat inginerul sef al companiei „Lumteh”Anatolie Aparatu.

Peste 32 de străzi vor fi iluminate decorativ. Pentru noile achiziții și instalarea luminițelor în Chișinău și suburbii, municipalitatea va cheltui în acest an circa 400 mii lei. Majoritatea locuitorilor capitalei spun că feeria sărbătorilor de iarnă merită toți banii.Și Guvernul se pregătește de sărbătorile de iarnă. Pentru al doilea an consecutiv, a instalat un brad din luminițe în fața sediului Guvernului. Amintim că se va da start oficial sărbătorilor de iarnă la Chișinău pe 1 decembrie. Anul trecut, pentru iluminarea decorativă a străzilor pe durata sărbătorilor de iarnă s-au cheltuit circa 4 milioane de lei.

Sursa: tv7.md
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul