Cultură

Centrul Cultural Akzente vă invită la spectacolul de teatru, „Martirii”

Un spectacol provocator despre pericolul fanatismului religios, despre problema sistemului educaţional, despre degradarea relaţiilor dintre oameni şi groapa dintre părinţi, profesori şi copii, unde maturizarea vine ca un proces incendiar de revoltă, de negare a ordinii lumii pentru a o reaşeza după tiparul propriu.

Un spectacol care nu dă răspunsuri categorice, doar le chestionează. Ce e religie şi ce e propagandă? Cum să educi tinerii în sec XXI? Cum să deosebeşti binele de rău? Şi cine are dreptate: Mama? Profesoara? Directorul? Sau Proful de Religie? Sau poate Benjamin care a găsit în Biblie răspunsuri la toate întrebările sale în timpul unei crize de identitate?

„Azi, mărturisesc în faţa lui Dumnezeu şi a lumii întregi: M-am săturat. M-am săturat să mă ascund şi să fac pe bolnavul, când de fapt sunt singurul sănătos… Am acceptat, poate că uneori nici n-am observat, dar acum observ, acum o simt, devine vizibil pe corpul meu, şi de aceea astăzi, declar război imoralităţii… Pentru că este un păcat, eu protestez… pentru că Domnul spune: Cine Mă nesocoteşte pe Mine şi nu primeşte cuvintele Mele are judecător ca să-l judece: cuvântul pe care l-am spus acela îl va judeca în Ziua cea de Apoi”.

Proiect realizat cu sprijinului Centrului Cultural German Akzente şi Goethe Institut Bucureşti. Evenimentul va avea loc pe 30 noiembrie. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *