Actualitate

Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „Artico” riscă să rămână fără un teren

Potrivit lui, contractul încheiat între Agenţia Proprietăţii Publice şi trei agenţi economici din capitală, ar fi unul ilegal, relatează Mesager.
Sergiu Scarlat spune că magistraţii de la Curtea de Apel au decis punerea sechestrului pe clădirea aflată în construcţie în preajma Centrului, pe motiv că teritoriul este proprietate a statului și nu poate fi înstrăinat. Totuși, directorul interimar spune că decizia instanţei este ignorată, iar construcția continuă.

„Se tergiversează intenționat stoparea procesului de construcții. Eu consider că ei vor constata la fața locului că etajele sunt ridicate și nu mai avem încotro. Noi am solicitat să fie stopat până la clarificarea situației. Noi vrem să fie tot legal și corect”, a declarat Sergiu Scarlat.

Reprezentanții agenților economici care efectuează lucrările de construcții nu au comentat deocamdată situația. Paznicul teritoriului unde are loc construcția a dat de înțeles că aceștia nu au de gând să cedeze. „Dacă se va decide demolarea clădirii, cum vă imaginați dumneavoastră situația? Nu o să se dea jos o asemenea construcție, pentru care s-a muncit câțiva ani”, a declarat paznicul.

Reprezentanții Ministerului Educației explică cauzele în urma cărora au apărut dubiile referitoare la contractul încheiat ulterior. „Noi am atras atenția la cifrele care figurează în acel contract și nu numai. Contractul de vânzare – cumpărare este în valoare totală de sub 320 de mii de lei. Ulterior, în acel contract apare contractul de ipotecă de peste un milion de euro și la moment, conform datelor agentului economic pe care ni le-a furnizat, avem o valoare de peste 20 de milioane de lei acolo”, susține Ministerul Educației, într-un comunicat.

Potrivit directorului interimar al „Artico”, pe acest teritoriu urma să fie construit un complex sportiv pentru copii și tineret.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *