Moldova

Cerc vicios în dosarul omului de afaceri Adrian Nichifor

"Inima mea s-a răcit. În ea este doar răzbunare. Nimic altceva. Mă voi răzbuna pentru soțul meu." Această declarație a soției lui Iurie Pârlici l-a determinat pe avocatul lui Adrian Nichifor să ceară măsuri suplimentare de securitate la proces. Și pentru că, deocamdată, în judecatorie nu a aparut nici un paravan antiglonț, inculpatul Adrian Nichifor a refuzat să vină în instanță. De asemenea el niciodată nu a fost audiat. La fel și nepotul acestuia, Trofim, despre care se spune că i-ar fi adus lui Nichifor arma în ziua crimei. Potrivit procurorului, în acest dosar a mai ramas să fie audiați cei doi inclupați și să fie examinate probele. Aceeași sursa spune că Nichifor se va prezenta, până la urmă, în fața judecatorului.

Și pentru că Nichifor nu vrea să se prezinte în instanță, unul dintre avocații săi a cerut ca judecatorii să meargă în penitenciarul 13, unde se află inculpatul. Cererea lui, însă, a fost respinsă de judecătoria Ciocana, unde este examinat cazul. Avocatul familiei Parlici consideră că, astfel, se tărăgănează luarea unei decizii întrucât peste 3 luni expiră un an de când Nichifor este deținut în penitenciar. Potrivit lui, dacă până atunci nu se pronunță sentință, el ar putea fi eliberat.

Avocatul inculpatului, dar și procurorul sunt de părere că în mai puțin de o lună cazul va fi finalizat, chiar și în lipsa inculpatului.

Adrian Nichifor a fost arestat preventiv în aprilie 2010, după ce l-a împușcat mortal într-un bar pe fratele comisarului din Nisporeni. Avocatul acestuia a invocat legitima apărare. Dacă va fi găsit vinovat, Nichifor riscă detenție pe viața. În plus, avocatul familiei Parlici a declarat că va cere și despăgubiri.

Numele lui Adrian Nichifor este legat de mai multe dosare, unul dintre ele fiind Victoriabank. Acum 6 ani, președintele băncii, Victor Țurcanu, a fost arestat după ce firma lui Adrian Nichifor s-a plâns că acesta a cerut mită pentru eliberarea unui credit. Țurcanu a fost demis, iar avocații săi au declarat că, până ca acesta să fie arestat, el a fost amenințat de fostul vicepreședinte al Victoriabank, Vlad Plahotniuc, consătean cu Nichifor.

Omul de afaceri, Vlad Plahotniuc, a infirmat atunci declarația. Numele lui Nichifor figurează și într-un dosar legat de tentativa de ucidere a fratelui său, Adrian, în încercarea de a pune mâna pe afacerile deținute împreuna. De asemenea, Adrian Nichifor a accidentat mortal un bătrân în centrul capitalei, și a scăpat basma curată. 

După: protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *