Actualitate

Cererea pentru un nou paşaport sau buletin românesc va putea fi depusă ONLINE – proiect

Ministerul de Interne va primi fonduri europene pentru a pune pe picioare un sistem informatic care să permită depunerea online a cererilor și a actelor necesare pentru eliberarea noilor documente. Valoarea investiției, din care 80 la sută este acoperită din bugetul Uniunii Europene, se ridică la 90 de milioane de lei.

Platforma va permite și achitarea de la distanță a taxelor și va reduce, pe termen lung, costurile structurilor Ministerului de Interne.

Carmen Dan, ministrul de Interne: „Finalitatea acestui proiect va conduce la o simplificare a accesului la serviciile electronice oferite de către MAI şi completează demersurile în sensul debirocratizării activităţii noastre, demersuri care au fost începute anul trecut prin lansarea sistemului informatic integrat de emitere a actelor de stare civilă, proiect care se află deja în implementare.

Urmărim prin acest proiect să reducem timpii de soluţionare a cererilor cetăţenilor şi să îmbunătăţim comunicarea dintre MAI şi cetăţeni, acestea fiind aspecte pe care le considerăm absolut necesare pentru evoluţia instituţiilor noastre şi pentru modernizarea statului român”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *