Certificatele de înmatriculare din RM vor avea dimensiuni mai mici

publicat în Guvern pe 10 Octombrie 2012, 15:46

Guvernul a aprobat noul model al certificatului de înmatriculare care va fi eliberate proprietarilor de vehicule începând cu 1 decembrie 2012.  

Ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a menționat că noul document va avea dimensiuni mai mici faţă de cel actual şi vaconţine date cu privire la drepturile asupra vehiculului, perioada valabilităţii documentului, masa proprie a vehiculului, data înmatriculării, tipul de combustibil şi numărul de locuri pe scaune.


Noul model al ceritificatului de înmatriculare

Certificatul de înmatriculare va conţine un cod cu bare, care va include informaţii despre mijlocul de transport, titularul documentului şi drepturile acestuia asupra vehiculului. Prețul certificatului de înmatriculare va rămâne același.

De asemenea, pe 1 decembrie, va intra în circulație certificatului de înmatriculare provizoriu care va fi valabil pe perioada perfectării certificatului de înmatriculate. Acesta va putea fi utilizat ca documente de bază pentru autoturisme de persoanele care, din considerente religioase, au refuzat numărul de identificare de stat (IDNP).

După Moldpres