Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:13
Abonamente

 
 

Lumea 18 Iunie 2015, ora 09:52

”Cerveceria Moldova”, un moldovean face bere artizanală în Mexic

Marime Font

Poveşti despre succesul românilor în afara ţării am tot auzit, dar despre un moldovean care face bere artizanală în Mexic nu mă aşteptăm să aflu vreodată.

N-am avut ocazia să-l cunosc personal, dar am vorbit puţin “pe internet”. Emil Andronic ar fi putut fi economist în Republica Moldova, dar a plecat din Chişinău şi în 2007 şi viaţă l-a adus în Mexic.

A făcut el ce-a făcut şi a deschis o microberarie în apropiere de Mexico City. I-a pus numele Moldova.Vorbeşte cu pasiune despre ceea ce face şi recunoaşte că ideea i-a venit spontan, fără planuri şi vise de măreţie. E gurmand, apreciează vinul şi berea de calitate şi pentru că îi place să încerce lucruri noi, a decis să facă bere artizanală.

De ce “Cerveceria Moldova?” A ales numele ăsta ca să mai caute şi mexicanii pe Google despre ţara lui şi să nu-l mai întrebe miraţi “Unde e asta?” când le spune de unde a venit.

Berea lui Emil a fost primită bine, are comenzi constante şi o distribuie la mai multe baruri şi magazine. Mexicanii o consideră o băutură premium, ceva exotic pe piaţă locală. Momentan are în portofoliu Pale Ale, Brown Ale, Amber Ale şi Porter, dar are de gând să scoată şi Red Ale şi Porter cu Cafea.
Evident, mi-au atras atenţia etichetele şi l-am întrebat ce reprezintă. Răspunsul e simplu.

Sunt momente din viaţa ţiganilor pentru că Emil vrea să îmbine caracterul fierbinte al romilor cu berea artizanală de calitate. În viziunea lui, fiecare imagine da personalitate sticlei şi contribuie la experienţă plăcută a unui client care se bucură de una dintre berile sale.

La capitolul “Sfaturi pentru alţi antreprenori care vor să facă bere artizanală”, Emil consideră că e foarte important să faci bere bună şi să faci asta în mod constant, berea de calitate vorbeşte de la sine.

De asemenea, trebuie să-ţi cunoşti produsul şi să te asiguri că şi cei care ţi-l vând (baruri, magazine etc.) îl ştiu şi pot să vorbească despre el. Ei vor fi cheia succesului.

Ce să-i mai spui lui Emil, omul ştie ce vrea de la bere şi din câte văd eu pune şi în practică. Bravo lui, sper să beau şi eu cândva bere Moldova! Hai, noroc!

sursa: universitateadebere.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md