Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 17:48
Abonamente

Bună Dimineața 2 Martie 2017, ora 10:02

Marime Font

Cetățenii, mai bădărani decât oamenii legii

De multe ori am criticat instituțiile statului, pentru că se întâmplă uneori că nu-și îndeplineau atribuțiile de serviciu, sau nu le știau. Deseori, când telefonam în cabinetele lor, nimeni nu răspundea, fiind probabil, foarte ocupați. Și se întâmpla că pe postura de victima se poziționa cetățeanul simplu, care niciodată nu mai ajungea acolo unde-i trebuie.

 
 
 

Dar astăzi, vreau să vă spun, dragi cititori, că cetățeanul simplu nu mai este o victimă atât timp cât nu are respect față de semenii săi. Am fost marcată de atitudinea oamenilor față de oamenii legii, care tot funcționari publici se numesc.

Recent, un inspector ecologic a mers în apropierea unei păduri din Orhei unde a găsit o gașcă de tineri cu mâinile pline de ghiocei. Potrivit legii, este interzisă colectarea și comercializarea florilor înscrise în Cartea Roșie a Moldovei. Respectiv, inspectorul a încercat să confiște marfa, însă a fost oprit de către comercianți și amenințat direct. „Poți să suni mult și bine, dacă ceva și cu mașini sfărmate veți fi dacă trebuie”, strigau ceilalți în timp ce inspectorul chema poliția.

Un alt caz, pe atât de comun, pe atât de bizar, s-a întâmplat într-un microbuz de rută din Chișinău. Un polițist a oprit respectivul transport și în timp ce îi făcea observație șoferului pentru că a încălcat regulile de circulație rutieră, din microbuz, doi bărbați înjurau cu voce tare polițistul. Și nu a lipsit fraza „lasă măi să plecăm că toată lumea vine de la muncă”, chiar dacă până la stația terminus mai erau câțiva metri.

Cetățenii au dat dovadă de niciun fel de respect și au demonstrat că sunt bădărani în tot sensul cuvântului. Am mai avut cazuri când oamenii legii o mai călcau strâmb, iar din cauza asta reputația lor era pusă la îndoială, dar acesta nu este motiv de a te comporta urât, pentru că, până la urmă, ceea ce dai, aceea primești.
 

Un articol de: Georgeta Carasiucenco Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md