Ultima oră

Cetatenie.ro – SUSŢINEM CAMPANIA TIMPUL Vorbesc româneşte, sunt, deci, român!

De ce este un „eveniment responsabil”? Fiindcă fiecare cetăţean îşi asumă responsabilitatea pentru implicarea sa şi pentru veridicitatea datelor pe care le oferă. Amintim că rezultatele Recensământului Populaţiei sunt importante „pentru punerea la dispoziţia factorilor de decizie a datelor statistice necesare elaborării politicilor de dezvoltare economică şi socială la nivel naţional şi în profil teritorial, cât și promovării a integrării în spaţiul informaţional internaţional, în particular al Uniunii Europene şi ca efect a cunoaşterii mai bune a Republicii Moldova peste hotarele ei” (conform Unimedia.info).

Totodată, cu ocazia Recensământului, este momentul potrivit să vă exprimaţi apartenenţa la etnia/naţionalitatea română şi să declaraţi că limba maternă vă este limba română. Este o şansă să daţi dovadă de onestitate, asumându-vă identitatea românească, căci este inadmisibil să cereţi cetăţenia română şi să vă declaraţi români doar atât cât să vă alegeţi cu nişte acte.

Echipa cetatenie.ro se alătură campaniei Vorbesc românește, sunt, deci, român! – căci considerăm vitală informarea corectă a cetăţenilor din Republica Moldova şi aducerea la cunoştinţa acestora că doar de ei depinde dacă rămân sau nu în continuare o „minoritate naţională” la ei acasă.

Sursa: cetatenie.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *