Internațional

”Charlie Hebdo” va edita o versiune a revistei în Ucraina

„N-o să va vină să credeţi. În scurt timp ne lansăm în Ucraina”, a scris Anglande pe pagină să de Facebook. El a explicat că redacţia ucraineană va scrie propriile articole, iar biroul de la Paris „va verifica ediţia”.

Revista satirică Charlie Hebdo a devenit cunoscută în 2006, după retipărirea caricaturilor ale profetului Mahomed, apărute anterior într-o publicaţie daneză (Jyllands-Posten). Publicarea caricaturilor profetului a provocat indignarea credincioşilor, iar redactorul-şef Philippe Val a fost tâ0âat în tribunal, dar în 2007 a fost achitat.

În noiembrie 2011, după publicarea unor materiale care reflectau situaţia din Tunisia şi Libia, redacţia Charlie Hebdo a fost incendiată de nişte necunoscuţi.

În 2012, în punctul culminant al revoltelor cauzate de distribuţia filmului „Inocenţa musulmanilor”, revista a publicat o serie de caricaturi care descriu pe Profetul Muhammad. Pe coperta, care a fost publicată în septembrie 2012, era portretizat un musulman aflat într-un scaun cu roţile împins de un evreu.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *