„Venim cu un program nou, destinat concetățenilor noștri plecați peste hotare, în speranța că vor reveni în țară. Am alocat 200 de milioane în bugetul pentru 2021, pentru subvenționarea impozitelor salariale anume pentru ei. Dacă au revenit în țară și sunt angajați la serviciu, statul plătește pentru ei acele impozite salariale - 42-45% din fondul de salariu. Acest mecanism funcționează acum, dar la anul dedicat pentru aceste categorii de cetățeni, care trebuie să revină în țară. Noi îi așteptăm, văd multe discuții, precum ar fi să dublăm numărul de buletine (n.r. de vot). Oameni buni, noi trebuie să ne concentrăm cum să îi aducem acasă, dacă vreți să „scăpați” de voturile diasporei, aduceți-i acasă. Cel mai bine așa „scapi” de voturile diasporei”, a subliniat Ion Chicu.
Premierul Chicu demonstrează că este paralel cu realitatea în care trăiesc oamenii simpli. Salariul mediu oficial în R. Moldova este de vreo 300 de euro, el este un pic „umflat” de salariile celor din sfera IT & Telecomunicații. În satele și orașele mai mici din R. Moldova, salariul mediu real este de vreo 200 de euro. Dacă merg la muncă în orice stat european, cetățenii niștri făcând chiar și cea mai necalificată muncă, pot oricum câștiga de cel puțin 5-6 ori mai mult. Chicu n-are de unde să înțeleagă această realitate deoarece toată viața a lucrat la stat, plimbând hârtii dintr-un birou în altul.
Pensia minimă în R. Moldova condusă de Chicu este mai mică decât minimul de existență.
Salariu minim în Italia este de aproximativ 1000 de euro, de trei ori mai mare decât salariul mediu în R. Moldova.
|
Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție prin care invită statele UE să ceară și să impună sancțiuni Rusiei, în urma arestării dizidentului Alexei Navalnîi. Sancțiunile propuse merg de la limitarea accesului în UE pentru oligarhii apropiați de Vladimir...
( ) Citeşte tot articolulOpozantul rus, închis imediat după ce s-a întors în țară, a contraatacat marți prin publicarea unei vaste anchete anticorupție ce îl vizează pe președintele Vladimir Putin și „palatul” imens pe care și l-ar fi construit pe malul Mării Negre.
( ) Citeşte tot articolulOlanda va impune de sâmbătă interdicţia de circulaţie pe timp de noapte, pentru prima dată în epoca postbelică, în încercarea de a stopa propagarea coronavirusului, deputaţii aprobând joi, cu majoritate de voturi, măsura de urgenţă propusă de guvern,...
( ) Citeşte tot articolulRusia i-a reţinut, joi, pe doi aliaţi ai criticului Kremlinului Alexei Navalnîi, şi a avertizat că îi va inculpa şi pe alţii, în urma apelurilor făcute online pentru participarea la proteste neautorizate pentru a cere eliberarea politicianului, transmite news.ro.
( ) Citeşte tot articolulMeteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de +4..+7 grade în nordul țării, +5..+8 grade în centru, iar în sudul țării sunt așteptate până la +9 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab din sud. Presiunea atmosferică va fi normală....
( ) Citeşte tot articolulÎn perioada sărbătorilor de iarnă cu toții punem câteva kilograme în plus. Perioada grea începe după finalul vacanței, când ne apucăm de slăbit.
( ) Citeşte tot articolul`Valeriu Pașa, toxici sunt mercenarii, erijați în analiști politici, care strică aerul în platouri cu declarațiile absolut iresponsabile și care trec orice linie roșie. Cunosc foarte bine că fac acest lucru pentru bani grei. Tradițiile lui Plahotniuc nu au dispărut....
( ) Citeşte tot articolulFostul senator și vicepreședinte Joe Biden a depus jurământul. El devine astfel cel de-al al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii. Însă acesta se va afla la conducerea unei națiuni profund divizate care se străduiește să-și păstreze statutul de superputere.
( ) Citeşte tot articolulPotrivit ofițerei de presă a IP Fălești, Eugenia Moldoceanov, bărbatul în vârstă de 54 de ani, locuitor al satului Răuțel, efectuînd lucrări autorizate de defrișare a pădurii, a fost lovit de un arbore în regiunea capului, transmite unimedia.ro.
( ) Citeşte tot articolul1077 - Henric al IV-lea, împărat al Sfântului Imperiu Roman, se prezintă ca penitent la Canossa (localitate din Italia de nord), pentru a obţine iertarea Papei; după o aşteptare de 3 zile, este primit de către Papă care îi ridică excomunicarea.
( ) Citeşte tot articolul