Astăzi 24 Februarie 2019, Duminică - Ultima actualizare la 23 Februarie 2019
Abonamente

Chișinău 25 Octombrie 2013, ora 14:45    Din editia print

Chișinăul de seară te scoate din casă

Marime Font

Acest mijloc de toamnă nu ne permite să ne plafonăm din cauza vremii melancolice și ne oferă o gamă largă de evenimente culturale și de divertisment. 

Așa cum vinerea este poarta spre un weekend frumos, ea ne invită la lansări de carte, concerte de jazz, la o pregătire pentru Haloweenul american, un chef electronic și multe concerte simfonice și de orchestră.  

Dar, în primul rând, vineri, 25 octombrie este a doua zi a Festivalului de animație Anim’est, care va avea loc în incinta Cinematografului Gaudeamus. La ora 14.00, va fi difuzată animația „Ziua ciorilor”, la 16.00, scurtmetrajul „Aardman: Wallace & Gromit”. La ora 18.30 vor fi proiectate animațiile din cadrul Competiţiei românești 2013, iar seara se va încheia cu prezentarea mai multor videoclipuri și publicități animate. 


În aceeași zi, Alex Cosmescu ne invită la o lectură a proaspătului volum de poezii „Un spațiu blând, care mă primește cum m-ar îmbrățișa”, la ora 18.15, în incinta Bibliotecii Naționale a RM.  

În același timp, Sala cu Orgă va găzdui orchestra de chitariști din Kiev care vor încălzi atmosfera cu concertul „Ardor Fuerte”, care va conține aranjamente originale ale creațiilor lui Bach, Cosma, Shelved, De Falla, Rosas, Bustamante. La aceeași oră, 18.00, Filarmonica Națională invită iubitorii muzicii simfonice la „Concertul pentru corn şi orchestră” care va avea în program F. Schubert - Simfonia nr.5, R. Gliere - Concertul pentru corn şi orchestră și S. Prokofiev - Simfonia nr.1 „Clasică”. 

Dacă preferați muzică mai puțin convențională, aveți de ales. Trupa „Musicbox”, îndrăgostită de jazz, chanson francez și blues, oferă un concert sută la sută acustic și live, în incinta Muzeului Zemstvei, la ora 20.00. Un alt concert de muzică jazz, întitulat „Autumn Dreams”, va fi susținut de Geta Burlacu, la ora 21.00 în 44 JazzCafe. Cheful haloween-ian va începe la ora 22.00 la Teatrul Spălătorie și va combina muzica bună cu filmele „Dracula”, „Viy” și „Frankenstein”. La aceeași oră, Tipografia5 invită lumea la o seară electronică alături de DJ-ii Synops, Digit, 2R, Vazy și Penguin Apocalypse.  

Sâmbăta vine cu un program încărcat de animații. Anim’est începe ziua cu două ore de desene doar pentru copii, după care, la ora 14.00, va fi difuzată animația „Uimitoarele aventuri ale mușchetarilor”, iar la 18.30 – „ParaNorman”. Programul Anim’est-ului va continua la 23.00 cu Creepy Animation Night – cel mai așteptat moment din cadrul festivalului. Noaptea animațiilor înfiorătoare va prezenta 28 de scurtmetraje realizate în Franța, SUA, Taiwan, Australia, Olanda, Spania, Marea Britanie, Germania, Argentina și altele. 

În aceeași zi, actorii Ninela Caranfil și Nicolae Darie vă invită la un spectacol despre familie și relațiile conjugale – „Zăpezile de altădată”, în regia lui Emil Gaju. Aceasta va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, la ora 18.00. 

Ultima zi din cadrul Festivalului Internațional de Film Animat, 27 octombrie, vine cu câteva scurtmetraje doar pentru copii, patru lungmetraje animate, dar și cu o selecție a celor mai bune filme din anul 2013.  

Duminica aduce și muzicalul „Cabaret Jacksonville” – primul spectacol-cabaret în care actorii cântă şi dansează şi sunt acompaniaţi live de orchestră. Acesta va avea loc în incinta Teatrului „Luceafărul”, la ora 18.00.  

Nu vă blocați în case, veniți să aveți un sfârșit de săptămână cât mai plăcut!
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 15:53

 Bogdan Chirieac a analizat planul lui Igor Dodon de federalizare a Republicii Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 14:44

O înregistrare audio, publicată pe rețelele de socializare, demonstrează clar corupția și șantajul la care se dedau socialiștii, în frunte cu președintele fracțiunii PSRM din Consiliul municipal, Ion Ceban, în „lupta” declarată la televizor împotriva...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 14:43

Hackerii ruşi au atacat instituţii cheie din România şi alte ţări europene, între septembrie şi decembrie 2018. Potrivit Microsoft, atacurile cibernetice au vizat conturile a peste 100 de angajați din organizaţii aflate în 6 state. Hackerii fac parte dintr-un grup...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 14:40

Finalul campaniei electorale a reflectat şi profilurile reale ale principalilor concurenţi electorali. Pe de o parte, scene cu feţele solare ale liderilr democraţi, care împart trandafiri femeilor din Capitală, iar în oglindă – chipurile crispate ale fruntaşilor PAS-PPDA,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 14:39

Bătălia pentru cel mai mare dinozaur din lume este una complicată. De asemenea, există trei categorii pentru acest titlu: cel mai greu, cel mai lung şi cel mai înalt.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 14:36

Un fost reprezentant special al președintelui Federației Ruse a fost reținut pe Aeroportul Chișinău.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 14:29

Reprezentanții Oficiului Avocatul Poporului l-au vizitat astăzi pe deținutul Veaceslav Platon. Aceștia au reușit să intre în celula lui Platon și s-au convins că acesta nu a fost înjunghiat, așa cum s-a speculat în presă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 13:36

Încă 64 de familii din Orhei au primit indemnizații pentru nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”. Astfel, de la lansarea acestuia în 2015 și până în prezent, în total, peste 2 mii de familii au beneficiat de acest program,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 10:56

Anul trecut s-au vândut în lume 86 milioane de automobile noi, iar SUV-urile au atins o cotă record de 36%, în timp ce mașinile electrice au avut și ele un an record, cu 1,2 milioane de unități. Datele JATO arată că cele mai vândute modele auto din lume sunt...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 10:54

Îndrăgita interpretă Geta Burlacu susţine Partidul Democrat din Moldova, la alegerile parlamentare din 24 februarie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 10:53

Rusia pregătea un ajutor pentru viceministrul italian de orientare ultra-dreapta, Matteo Salvini, pentru ca acesta sa obțină succes la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai. În acest sens, statul rus era dispus sa acorde o finanțare secretă în valoare de 3 milioane...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 10:26

Şeful organizaţiei din Suruceni a PAS, Vitalie Cara, şi-a îndemnat consătenii să o susţine la scrutinul de duminică pe Monica Babuc, candidat din partea Partidului Democrat din Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 10:25

În lipsa oamenilor care provoacă accidentele, riscurile se reduc cu 90%, iar cei ce lucrează în domeniul asigurărilor auto încearcă să se pregătească pentru această schimbare. Dan Peate, un asigurator şi expert în capitalul de risc, vrea să facă pasul cel mare...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 10:22

Iluştrii muzicieni Vitalie şi Vasile Advahov, care conduc una din cele mai bune orchestra de muyică populară din ţară, îşi exprimă public sprijinul pentru Alexandru Jizdan, candidat PDM la funcţia de deputat, pe circumscripţia 34, din Anenii Noi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 10:22

O sondă spațială japoneză a aterizat cu succes pe un asteroid aflat la 340 de milioane de kilometri de Pământ. Hayabusa2 va colecta probe care ar putea răspunde unor întrebări despre originea vieții, transmite DW.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 10:20

În drum spre o întâlnire cu alegătorii din satul Vărzăreşti, raionul Nisporeni, liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a făcut un scurt popas la casa părintească din Grozeşti, unde-l aşteptau mama sa, Zinaida Plahotniuc, şi cele trei surori ale sale,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 10:05

Atunci când oamenii de ştiinţă calculează câtă materie ar trebui să existe în Univers, estimările lor depăşesc vast cantitatea de materie observată. De fapt, lipseşte circa o treime din materie care ar trebui să fie acolo, conform calculelor.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 09:58

Soldații venezueleni au deschis focul vineri asupra cetățenilor indigeni, aproape de granița cu Brazilia, omorând două persoane, în timp ce președintele Nicolas Maduro încearcă să blocheze aducerea ajutoarelor umanitare într-o țară devastată economic, relatează...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 23 Februarie 2019, ora: 07:53 de George Mârzencu

Voronin a fost un bețiv, iar Dodon - un liberal exemplar

Voronin a fost un bețiv, iar Dodon - un liberal exemplar Din editia print

Dodon a fost premiat pentru propagandă românească în satul Sadova

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 23 Februarie 2019, ora: 06:00

Istoria limbii române: Câte cuvinte am moștenit din latină?

Istoria limbii române: Câte cuvinte am moștenit din latină?

Când vorbim despre viața cuvintelor românești trebuie să începem cu... începutul: am arătat în episodul precedent că limba română continuă latina, limba-mamă. Este un adevăr pe care nu mă sfiesc să-l repet ori de câte ori voi avea prilejul s-o...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Februarie 2019, ora: 01:27

Legăturile dintre președintele moldovean, Igor Dodon, și cel rus, Vladimir Putin, au o componentă financiară directă. Astfel, cel puțin 70.000 de euro au intrat în contul fundației “Din suflet”, a Galinăi Dodon (soția președintelui Republicii Moldova).

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2019, ora: 19:29

Autoritățile de la Chișinău au informat astăzi Adunarea Parlamentară a OSCE despre imixtiunile grsolane ale Federației Ruse în procesul electoral din Republica Moldova. Deputatul democrat Sergiu Sîrbu s-a referit inclusiv la noul dosar fabricat de Moscova pe umele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2019, ora: 19:27

Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova dezminte, într-un comunicat de presă, informațiile tirajate de o parte a mass-media privind pretinsa înjunghiere a lui Veaceslav Platon, în Penitenciarul nr. 13.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Februarie 2019, ora: 16:12

Rareori ți-e dat să vezi o criză de identitate a unei formațiuni politice în ajun de alegeri precum cea prin care trece astăzi blocul ACUM. Câteva zile în urmă, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate; Mihai Popșoi, a surprins pe toată lumea,...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)