Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

Chișinău 25 Octombrie 2013, ora 14:45    Din editia print

Chișinăul de seară te scoate din casă

Marime Font

 
 

Acest mijloc de toamnă nu ne permite să ne plafonăm din cauza vremii melancolice și ne oferă o gamă largă de evenimente culturale și de divertisment. 

Așa cum vinerea este poarta spre un weekend frumos, ea ne invită la lansări de carte, concerte de jazz, la o pregătire pentru Haloweenul american, un chef electronic și multe concerte simfonice și de orchestră.  

Dar, în primul rând, vineri, 25 octombrie este a doua zi a Festivalului de animație Anim’est, care va avea loc în incinta Cinematografului Gaudeamus. La ora 14.00, va fi difuzată animația „Ziua ciorilor”, la 16.00, scurtmetrajul „Aardman: Wallace & Gromit”. La ora 18.30 vor fi proiectate animațiile din cadrul Competiţiei românești 2013, iar seara se va încheia cu prezentarea mai multor videoclipuri și publicități animate. În aceeași zi, Alex Cosmescu ne invită la o lectură a proaspătului volum de poezii „Un spațiu blând, care mă primește cum m-ar îmbrățișa”, la ora 18.15, în incinta Bibliotecii Naționale a RM.  

În același timp, Sala cu Orgă va găzdui orchestra de chitariști din Kiev care vor încălzi atmosfera cu concertul „Ardor Fuerte”, care va conține aranjamente originale ale creațiilor lui Bach, Cosma, Shelved, De Falla, Rosas, Bustamante. La aceeași oră, 18.00, Filarmonica Națională invită iubitorii muzicii simfonice la „Concertul pentru corn şi orchestră” care va avea în program F. Schubert - Simfonia nr.5, R. Gliere - Concertul pentru corn şi orchestră și S. Prokofiev - Simfonia nr.1 „Clasică”. 

Dacă preferați muzică mai puțin convențională, aveți de ales. Trupa „Musicbox”, îndrăgostită de jazz, chanson francez și blues, oferă un concert sută la sută acustic și live, în incinta Muzeului Zemstvei, la ora 20.00. Un alt concert de muzică jazz, întitulat „Autumn Dreams”, va fi susținut de Geta Burlacu, la ora 21.00 în 44 JazzCafe. Cheful haloween-ian va începe la ora 22.00 la Teatrul Spălătorie și va combina muzica bună cu filmele „Dracula”, „Viy” și „Frankenstein”. La aceeași oră, Tipografia5 invită lumea la o seară electronică alături de DJ-ii Synops, Digit, 2R, Vazy și Penguin Apocalypse.  

Sâmbăta vine cu un program încărcat de animații. Anim’est începe ziua cu două ore de desene doar pentru copii, după care, la ora 14.00, va fi difuzată animația „Uimitoarele aventuri ale mușchetarilor”, iar la 18.30 – „ParaNorman”. Programul Anim’est-ului va continua la 23.00 cu Creepy Animation Night – cel mai așteptat moment din cadrul festivalului. Noaptea animațiilor înfiorătoare va prezenta 28 de scurtmetraje realizate în Franța, SUA, Taiwan, Australia, Olanda, Spania, Marea Britanie, Germania, Argentina și altele. 

În aceeași zi, actorii Ninela Caranfil și Nicolae Darie vă invită la un spectacol despre familie și relațiile conjugale – „Zăpezile de altădată”, în regia lui Emil Gaju. Aceasta va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, la ora 18.00. 

Ultima zi din cadrul Festivalului Internațional de Film Animat, 27 octombrie, vine cu câteva scurtmetraje doar pentru copii, patru lungmetraje animate, dar și cu o selecție a celor mai bune filme din anul 2013.  

Duminica aduce și muzicalul „Cabaret Jacksonville” – primul spectacol-cabaret în care actorii cântă şi dansează şi sunt acompaniaţi live de orchestră. Acesta va avea loc în incinta Teatrului „Luceafărul”, la ora 18.00.  

Nu vă blocați în case, veniți să aveți un sfârșit de săptămână cât mai plăcut!
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md