Externe

China: Orice scânteie poate declanşa un conflict între SUA şi Coreea de Nord

Într-un articol apărut în agenţia de stat chineză Xinhua, se precizează că disputele tot mai aprinse dintre Washington şi Phenian nu vor duce nicăieri, iar singurul mod de a dezamorsa posibila criză nucleară din Peninsula Coreea este dialogul. Totodată, se atrage atenţia şi asupra efectului dezastruos pe care l-ar avea escaladarea unui conflict între SUA şi Coreea de Nord.

„Pentru Seul, o situaţie ieşită de sub control sau chiar o eventuală scânteie ce ar putea fi produsă accidental ar declanşa un conflict ce va fi dezastruos şi pe care nu şi-l poate permite”, a avertizat Xinhua.

Coreea de Sud, a cărei capitală se află la doar 50 de kilometri de graniţa nord-coreeană, este în mod deosebit preocupată de modul în care se desfăşoară acest război al declaraţiilor, ce ar putea ieşi de sub control. 

Şi alte agenţii de presă controlate de statul chinez au făcut speculaţii pe marginea escaladării conflictului.

Hu Xijin, redactor al revistei Global Times, un tabloid controlat de Partidul Comunist din China, a afirmat că SUA ar avea mai mult de suferit de pe urma unui conflict militar cu Coreea de Nord, din moment ce are mult mai multe de pierdut.

„Statele Unite sunt mult mai puternice decât Coreea de Nord, dar într-un conflict deschis ar putea fi învinse de către nord-coreeni. Există o vorbă în China: un om care nu are nimic de pierdut nu se teme de un om care are ceva de pierdut”, a declarat Xijin.

Ziarul China Daily, precizează că "retorica ameninţătoare a Phenianului nu poate fi tratată cu lejeritate" după ce tehnologia nucleară a rachetelor nucleare din Coreea a avansat mai repede decât se anticipase, în ciuda controlului internaţional şi a sancţiunilor stricte.

Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *