Actualitate

China reinventează business-ul cu biciclete: Serviciul de bike-sharing Ofo a strâns finanţare de un miliard de dolari

Compania este evaluată la 3 miliarde de dolari, la fel ca şi competitorii de la Mobike care domină actuala piaţă în creştere.

Ofo a pus câte 10 milioane de biciclete pe străzile din China, precum şi alte 100.000 de biciclete în alte 19 ţări, printre care Marea Britanie şi Statele Unite.

„Mobike versus Ofo nu ete doar o bătălie între două companii, ci este vorba despre întregul ecosistem de servicii pe care l-au creat investitorii din spatele lor, investitori precum Tencent şi Alibaba”, spune Xue Yu, un analist în cadrul companiei de cercetare IDC.

Bicicletele „share-uite” sunt conectate la internet şi sunt urmărite prin GPS. Închirierea acestora poate fi plătită prin aplicaţii de mobil.

Aplicaţia Ofo oferă prioritate clienţilor Alipay, platforma de plăţi prin intermediul telefonului mobil, condusă de Ant Financial, companie afiliată a grupului Alibaba. La capătul opus, Mobike încurajează plăţile prin aplicaţia WeChat Pay, deţinută de Tencent.

În urmă cu două săptămâni, Ant Financial s-a alăturat unei runde de finanţare de 350 de milioane de dolari pentru Hellobike, al treilea cel mai mare start-up din piaţa de bike-sharing.

Sursa: Zf.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *