Actualitate

Chinezii sunt cei mai buni la telefoane mobile, iar vânzările o confirmă

Nici măcar nu trebuie să facă eforturi pentru a-și extinde piața de desfacere în Europa sau America. Deși acesta este proiectul tuturor marilor companii din China, asiatici ating deja cifre de afaceri astronomice comparativ cu concurența. Samsung și Apple continuă să o ducă foarte bine și să vândă zeci de milioane de aparate, dar amenințarea chineză este palpabilă. 

Pentru a ne forma o imagine clară vizavi de situația actuală din piața de mobile, cei de la Strategy Analytics au publicat raportul lor pe al doilea trimestru fiscal din 2017. Conform valorilor de mai jos, piața de mobile la nivel global pe ultimele trei luni s-a reflectat în 360,4 milioane de unități vândute, în creștere de la 341,5 în aceeași perioadă a anului trecut.

Samsung se află pe prima poziție cu 79,5 milioane de unități livrate și 22,1% din piață în scădere de la 22,7%. Apple are 41 de milioane de iPhone-uri comercializate, în creștere de la 40,4 milioane, dar cota de piață a gigantului din Cupertino a scăzut de la 11,8 până la 11,4%. Pozițiile trei, patru și cinci sunt ocupate în același clasament de chinezi: Huawei – 10,7%, Oppo – 8,2% și Xiaomi 6,4%.

Vizavi de Xiaomi, creștere înregistrată a fost cea mai explozivă. Pe lângă faptul că a lipsit pentru o perioadă din top 5 și tocmai și-a recăpătat poziția, cota de piață a companiei conduse de Lei Jun a crescut până la 6,4% de la 4,3%. Realizarea e și mai impresionantă pentru că s-a petrecut într-o perioadă în care Hugo Barra, unul dintre cei responsabili de bazele platformei Android, pe vremea când a lucrat la Google, tocmai a părăsit compania. Când vorbim de unități livrate, față de 2016, Xiaomi se bucură de o creștere de 58%, nemaiîntâlnită în domeniul terminalelor mobile.

Rămâne să vedem cum va arăta același clasament în trimestrul trei, când vor ajunge pe piață vârfurile de gamă ale sfârșitului de an.

playtech.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *