Atunci când ai nevoie de puțină energie înainte de o repriză de joacă, banana este una dintre cele mai bune alegeri, fiind rapid și ușor de digerat. Dar, ca mamă, nu poți lua mereu bananele după tine pentru cei mici – în mașină, în geantă, sau chiar și pentru tine la sala de sport. Chiar dacă ai putea lua cu ușurință o pungă de chipsuri de banane de la supermarket, acestea nu sunt prea sănătoase, deoarece conțin zahăr.
Dacă ești dispusă să renunți la 20 de minute din timpul tău liber, pentru o preparare minimă, poți face această rețetă de chipsuri de banane, evitând zahărul adăugat. Acest desert dulce irezistibil poate fi asezonat cu scorțișoară, dacă vrei să combini mai multe arome. Să nu te mire dacă vrei rămâne fără chipsurile de banane abia preparate cât ai clipi. Sugestia noastră este să dublezi cantitatea ingredientelor folosite mai jos, dacă vrei să-ți rămână și ție pentru micul dejun câteva felii. Această rețetă te ajută să folosești bananele prea coapte, ca alternativă la pâinea cu banane. Iată cum poți face și tu acest deliciu culinar pentru întreaga familie!
INGREDIENTE
3 banane coapte
zeamă proaspăt stoarsă de lămâie
PREPARARE
1. Cuptorul se încălzește la 105 grade Celsius.
2. Bananele se curăță de coajă și se taie în felii de 0,3 centimetri și se aranjează într-un singur strat, pe o tavă, tapetată cu hârtie de copt în prealabil.
3. Se stoarce sucul de la o jumătate de lămâie. Se ung feliile de banană cu puțină zeamă de lămâie, cu ajutorul unei pensule. Se lasă să se gătească la cuptor până când se usucă feliile, pentru aproximativ 2-3 ore. Verifică-le prima dată după 90 de minute în care au stat la cuptor.
4. Se scoate tava din cuptor și se lasă feliile de banană să se răcească, pentru aproximativ 30-60 de minute. Chipsurile de banane vor deveni mai crocante, pe măsură ce se răcesc.
Sfat:
Dacă chipsurile de banane se înmoaie după puțin timp, atunci pune-le într-un bol și lasă-le la microunde pentru un minut sau cât crezi că au nevoie. Vor deveni crocante din nou după ce se răcesc.
totuldespremame.ro
|
Ambasada României la Chișinău comunică faptul că Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) va organiza, pe parcursul lunilor aprilie, mai și iunie 2021, un număr de patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România dedicate Ambasadei...
( ) Citeşte tot articolulPe 16 mai 1812, reprezentanţii Imperiilor Rus şi Otoman semnau dubioasa pace de la Bucureşti, care încheia războiul ruso-turc de la 1806—1812 pentru Principatele Române şi, ca rezultat al târgului, Moldova de la est de Prut (redenumită Basarabia) era anexată Rusiei.
( ) Citeşte tot articolulUn site apropiat premierului Filat afişează o ştire cu următorul titlu: „Vlad Filat pune degetul pe rană: Instituţiile statului nu respectă legea!”.
( ) Citeşte tot articolulUrzicile mai sunt denumite si plantele minune pentru numeroasele lor intrebuintari curative. Nu este nicio noutate ca au un efect astringent, expectorant, tonic, antiinflamator, dar si proprietati diuretice, fiind o sursa importanta de vitamina A, C, E, fier, calciu, fosfati si minerale.
( ) Citeşte tot articolulUrmăresc cu mare atenţie declaraţiile ce se fac în ultimul timp despre „Franzeluţa” S.A. şi, confruntându-le cu situaţia reală de la întreprindere, ajung la concluzia că cineva încearcă intenţionat să inducă în eroare opinia publică...
( ) Citeşte tot articolulBunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic.
( ) Citeşte tot articolul