Ultima oră

Chiril Gaburici cere explicaţii pentru lucrările de reparaţie necalitative de pe traseul Chişinău – Leuşeni

Chiril Gaburici a indicat responsabililor Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) să aplice penalităţi, celor care nu şi-au îndeplinit atribuţiile şi nu au garantat siguranţa traficului rutier.

Ministrul a solicitat sa fie aplicată mustrare şefului SA „Drumuri Ialoveni”, responsabil de acest tronson de drum, pentru neglijenţă în serviciu şi a cerut agentului economic să compenseze toate cheltuielile şoferilor care au avut de suferit de pe urma lucrărilor de reparaţie necalitative. „Trebuie să asiguraţi calitate şi durabilitate la construcţia şi reparaţia drumurilor naţionale.

Cer să fie compensate toate cheltuielile şi pagubele suportate de şoferii maşinilor care se deplasau pe acea porţiune de drum, iar persoanele care se fac vinovate, să fie penalizate. De asemenea, rog reprezentanţii ASD să monitorizeze cu atenţie calitatea tuturor drumurilor reparate, pentru a nu admite astfel de situaţii. Neglijenţa este inadmisibilă”, a punctat Chiril Gaburici.

Agentul economic responsabili de efectuarea lucrărilor şi-a recunoscut vina, argumentând că pietrişul folosit nu corespundea întocmai normativelor necesare, un alt motiv fiind şi lipsa indicatoarelor care să-i informeze pe şoferi despre lucrările de reparaţie.

sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *