Politică

Chiril Lucinschi: Nu trebuie de cheltuit banii pe referendum. Problema alegerii preşedintelui prin vot direct poate fi soluţionată în Parlament

”Am iniţiat proiectul de modificare a Constituţiei după ce cei din majoritatea parlamentară au declarat că sunt gata să susţină alegerea şefului statului prin vot direct. Se ştie că cca 70 la sută din populaţie îşi doreşte ca preşedintele să fie ales prin vot direct. De aceea considerăm că această problemă poate fi rezolvată şi în Parlament. Nu trebuie de cheltuit banii pe referendum, mai ales când ţara se află într-o criză profundă”, a spus Lucinschi.

Deputatul liberal-democrat consideră că alegerile parlamentare anticipate vor avea loc şi ar fi ideal ca scrutinul parlamentar şi cel prezidenţial să se desfăşoare concomitent. „Calculele arată că amendamentul pe care l-am înaintat noi ar putea fi votat pe la finele lunii iulie. Alegerile anticipate cel mai degrabă vor fi toamna viitoare. Ar fi bine ca aceste scrutine să se desfăşoare concomitent pentru a evita cheltuielile în plus” , a declarat Lucinschi.

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, a declarat că fracţiunea PSRM va susţine proiectul PLDM, dar va semna şi pentru desfăşurarea unui referendum privind modul de alegere a şefului statului. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *