Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 21:21
Abonamente

Moldova 28 Februarie 2012, ora 12:25    Din editia print

Chiril Lucinschi: Unii văd mâna lui Lucinschi peste tot, inclusiv în cazul Veronica Bacalu

Marime Font

 
 

Deputatul PLDM Chiril Lucinschi susţine că este o simplă coincidenţă faptul că ex-preşedintele RM Petru Lucinschi a pomenit anterior numele Bacalu ca potenţial candidat la funcţia de şef al statului. 

Contactat de TIMPUL, Chiril Lucinschi neagă zvonurile din mass-media, potrivit cărora tatăl său, Petru Lucinschi, ar avea vreo influenţă în luarea deciziilor în cadrul PLDM, inclusiv în înaintarea candidaţilor la funcţia de preşedinte. El susţine că atât el, cât şi tatăl său s-au întâlnit doar de câteva ori cu Veronica Bacalu, şi atunci în cadrul unor deplasări comune de serviciu.

Chiril Lucinschi spune că „pur şi simplu aşa s-a întâmplat că preşedintele Lucinschi a pronunţat anterior numele Bacalu ca fiind o candidatură bună şi că toată lumea apreciază acum că Veronica Bacalu este într-adevăr o candidatură foarte bună pentru RM la funcţia de preşedinte”.„Ideea a fost născută pe blogurile unor politicieni. Unii au făcut o obsesie să vadă mâna lui Lucinschi în toate evenimentele care au loc în RM”, este de părere deputatul. El susţine că a văzut-o pe V. Bacalu ultima dată acum 12 ani, înainte să plece din ţară, pe când lucra la Guvern, şi au avut câteva deplasări împreună.

„Nu pot să spun cine a propus-o pe Veronica Bacalu la funcţia de preşedinte”

Fiind întrebat dacă Ion Ababii a fost candidatura PD, iar Veronica Bacalu candidatura PLDM, deputatul PLDM a răspuns că nu poate să spună cine a propus-o pe Veronica Bacalu la funcţia de preşedinte. „Au fost înaintate 14 candidaturi. Prin selecţie, au rămas două care au fost susţinute de fracţiunile PLDM şi PD. Şi aceste două opţiuni au fost prezentate PL-ului”, susţine Chiril Lucinschi.

În plus, deputatul exclude orice amiciţie între Bacalu şi tatăl său, chiar dacă aceasta a deţinut funcţia de viceguvernator BNM în perioada mandatului lui Petru Lucinschi. „Între cei doi nu a fost nici cel puţin o simplă prietenie, s-au văzut de câteva ori în cadrul unor deplasări. În calitate de preşedinte, Petru Lucinschi comunica frecvent cu primele persoane în stat, iar dna Bacalu nu deţinea decât funcţia de viceguvernator BNM”, a mai precizat Chiril Lucinschi.

Cât despre vizita de marţi a Veronicăi Bacalu la Chişinău, deputatul PLDM spune că nu poate confirma acest lucru, dar nici nu exclude că „într-adevăr dna Bacalu trebuie să apară la Chişinău, pentru ca toată lumea să vadă că această candidatură merită atenţia şi voturile noastre”. El speră că, în calitate de preşedinte, „dna Bacalu va avea capacitatea de a unifica eforturile partidelor politice în interesul ţării”.

Liberalul Mihai Ghimpu, care refuză să voteze data alegerilor până când nu o va cunoaşte personal pe Veronica Bacalu, a declarat pentru TIMPUL că a auzit pentru prima dată numele Bacalu de la Petru Lucinschi şi că aceasta ar fi candidatura PLDM, şi nu a Alianţei. Potrivit zvonurilor din presa locală, Veronica Bacalu, care a ocupat funcţia de viceguvernator în perioada anilor 1996-2002, urma să ajungă guvernator în locul lui Leonid Talmaci. Ea a fost intens promovată de Petru Lucinschi, însă după ce PCRM a venit la guvernare, Veronica Bacalu s-a retras de la BNM.

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md