Chironda anunță că a găsit soluția pentru a reduce facturile chişinăuienilor la încălzire

publicat în Actualitate pe 16 Octombrie 2019, 14:14

 

Unica soluţie pentru a reduce facturile chişinăuienilor la încălzire este de a instala în fiecare bloc de locuinţe un punct termic individual, cu sistem de conectare vertical. Modernizarea însă i-ar putea costa pe chișinăuieni până la 1.200 de euro per apartament.

Este propunerea candidatului Mișcării Social-Politice „Forța Nouă” la funcţia de primar al Capitalei. Victor Chironda spune că îşi va asuma modernizarea sistemului de încălzire din Chişinău, dacă va câştiga alegerile locale din 20 octombrie.

"Este o chestiune de care trebuie să se preocupe toate formaţiunile politice care vor ajunge în Consiliul Municipal şi în Primărie, este vorba de ajutarea asociaţiilor să contracteze împrumuturi cu dobândă simbolică şi cu o componentă de grant. De asemenea Primăria poate asigura finanţare sau suport pentru elaborare documentelor, una dintre cele mai complicate etape, umblatul pe la tot felul de instanţe", a spus VICTOR CHIRONDA, candidat la funcţia de primar al Capitalei.

Pentru a instala un punct termic individual, în primul rând, locatarii vor trebui să formeze o asociaţie în condominiu. Potrivit estimărilor reprezentanţilor Mișcării Social-Politice „Forța Nouă”, cheltuielile ar varia între o mie şi 1.200 de euro per apartament. Însă candidatul Victor Chironda spune că investiţiile făcute în modernizare sistemului de încălzire se vor întoarce chişinăuienilor din contul facturilor mai mici pentru încălzire. Acesta mai spune că în urma modernizării, chișinăuienii vor plăti şi cu 30 la sută mai puţin pentru încălzire.