Ultima oră

Chirtoacă acuză Guvernul de neimplicare: “Nici o guvernare nu a făcut nimic pentru dezvoltarea infrastructurii acestui oraş, nu a construit cel puţin un drum”

Declaraţii în acest sens edilul capitalei a făcut în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public “Radio Moldova”, transmite IPN.

Primarul Dorin Chirtoacă susține că toate aceste acuzaţii au conotaţie politică şi reprezintă un atac asupra Primăriei capitalei. „Totul a fost legal. Dacă nu faci nimic, te critică, dacă ai făcut ceva, îţi găsesc alte motive pentru a te discredita. Am fost informat că vor fi operate percheziţii la domiciliu la mine, la fratele meu, precum şi acasă la părinţi. Consiliul Municipal a blocat nu o singură dată mai multe proiecte de interes public”,a declarat Chirtoacă.

Primarul de Chişinău a mai precizat că reabilitarea străzilor V. Alecsandri, C. Negruzzi și Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt ar putea să fie stopată, existând riscul ca BERD să-și retragă finanțarea din cauza neînțelegerilor dintre consilierii municipali și Primărie.

În cadrul aceleaşi emisiuni, Dorin Chirtoacă a lansat acuzaţii în adresa Guvernului pentru că „nu a făcut nimic pentru dezvoltarea infrastructurii capitalei”. „Imediat după formarea noului Guvern în urma scrutinului din 30 noiembrie, voi veni cu o agenda pentru dezvoltarea capitalei. Vrem să se facă mai mult, să se construiască drumuri, poduri, ieşirile din oraş, să fie schimbate legile ca să putem lupta eficient cu comerţul stradal şi construcţiile neautorizate. Nici o guvernare nu a făcut nimic pentru dezvoltarea infrastructurii acestui oraş, nu a construit cel puţin un drum”, a punctat edilul.

O comisie de anchetă, formată de Consiliul Municipal Chişinău pentru investigarea desfăşurării licitaţiei de achiziţie a lucrărilor de reabilitare a bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt, a bulevardului Costache Negruzzi şi a străzii Vasile Alecsandri l-a acuzat la începutul săptămânii pe Dorin Chirtoacă de protecționism în selectarea câștigătorului licitației în cadrul proiectului finanțat de BERD. BERD a oferit Primăriei Chișinău 22 de milioane de euro pentru reabilitarea a 6 străzi centrale din capitală.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *