Actualitate

Chirtoaca va fi chemat in judecata pentru decizia de eutanasiere a cinilor vagabonzi

Asociatia Obsteasca pentru protectia animalelor fara adapost „Alga” intentioneaza sa-l actioneze in judecata pe primarul general al capitalei, Dorin Chirtoaca, pentru decizia de eutanasiere a animalelor care nu-si vor gasi stapan timp de 10 zile.

Valentina Dudnic, presedintele asociatiei „Alga” a declarat ca este profund dezamagita de decizia primarului Dorin Chirtoaca. „Primaria nu a facut nimic pentru ca sa evite aceasta fapta atat de urata si rusinoasa pentru tara noastra. Cuvintele primarului sunt niste populisme, el nu constientizeaza ca eutanasierea este un omor. Prin astfel de decizii, primarul a aratat ca avem o conducere proasta. Eutanasierea nu este si nici nu o sa existe”, a spus Valentina Dudnic.

„Legea cu privire la protectia animalelor a trecut prima lectura si Dorin Chirtoaca nu poate sa ia o asemenea decizie. Desigur ca primarul o sa spuna ca sterilizarea nu da niciun rezultat, pentru ca nu a incercat vreodata sa aloce bani pentru sterilizarea maidanezilor. Noi o sa batem clopotele in toate partile, pentru ca aceasta problem nu se rezolva in felul acesta””, a mai spus liderul Asociatiei.

Potrivit Valentinei Dudnic, cainii vagabonzi sunt inofensivi si nu se arunca la oameni fara a fi provocati. „Cainii absolut nu fac niciun rau, ei sunt blanzi si linistiti, iar copii din ziua de astazi sunt foarte agresivi, eu nu exclud faptul ca acest caine a fost provocat”, spune ea, referindu-se la cazul recent, cand un baietel de 10 ani a fost muscat de un maidanez.

Asociatia „Alga” va inainta Guvernului RM propunerea de a include in programa scolara un obiect de sensibilizare privind animalele. „Generatiile tinere sunt nepasatoare si chiar nesimtitoare fata de animale, iar cu ajutorul acestui obiect copii vor invata ca animalele sunt suflete vii care au nevoie de grija si dragoste.”

In cazul in care nu vor fi solicitati pe parcursul a 10 zile, cum prevede decizia Consiliului municipal Chisinau din 2001, maidanezii din capitala si localitatile suburbane urmeaza a fi supusi eutanasierii. Decizia apartine autoritatilor publice din capitala, ingrijorate de pericolul ce vine din partea haitelor de caini salbataciti si majorarii numarului de muscaturi de caine. Decizia a fost luata in cadrul sedintei serviciilor si directiilor municipale, de luni, 1 februarie.

Dupa Info-Prim Neo

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *