Politică

Chirtoacă va sesiza Procuratura privind accidentul la caruselul instalat în centrul capitalei

Și asta pentru că, susține primarul, patronul instalațiilor ar fi refuzat să-și scoată mașinăriile, odată cu expirarea termenului permisiv. Deși recunoaște că i-a fost permisă activitatea pentru perioada de sărbători de iarnă, agentul economic se obliga să respecte tehnica securităţii, să deţină paşaport tehnic pentru fiecare carusel şi acte de instalare şi expertiză tehnică pentru utilaje.

„Acum vom cere intervenția Procuraturii, privind tragerea la răspundere pentru vătămarea corporală a două tinere. Dispoziția a fost semnată pe 25 ianuarie, când agentul economic a fost obligat să evacueze toate utilajele instalate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în termen de 3 zile. Noi, inițial, am vrut să organizăm un patinoar, dar organizatorii protestelor de la platforma civică „DA” au susținut doar instalarea caruselului. Deoarece Primăria nu are măsuri de pedeapsă, vom cere organelor abilitate acest lucru”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei.

Menționăm, că vineri seara, 5 februarie, două tinere au căzut dintr-un carusel amplasat în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Ambele tinere au ajuns la spital, cu diverse traume. Alături de ele, pe aceeași instalație se aflau și alți trei tineri, care însă, au reușit să se agațe de o bară de metal. Totul s-a întâmplat în timp ce caruselul se rotea, iar la un moment dat s-a defectat.  

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *