Actualitate

Chirurg britanic gravase iniţialele sale pe ficatul a doi pacienţi. Ce pedeapsă a primit acesta

Un tribunal din Birmingham l-a condamnat pe Simon Bramhall, în vârstă de 53 de ani, la o pedeapsă de un an de muncă în folosul comunităţii şi la o amendă de 10.000 de lire sterline (11.230 de euro).

„Ambele operaţii au fost lungi şi dificile. Admit că, în ambele ocazii, aţi fost obosit şi stresat şi aceasta v-ar fi putut afecta judecata. Conduita dumneavoastră decurge dintr-o aroganţă profesională de o asemenea amploare, încât s-a transformat într-un comportamentul criminal", a spus judecătorul Paul Farrer.

„Aţi abuzat de puterea dumneavoastră şi aţi trădat încrederea pe care aceşti pacienţi şi-au pus-o în dumneavoastră", a adăugat judecătorul.

Simon Bramhall a pledat vinovat la ambele capete de acuzare (ultraj şi vătămare), pentru a-şi fi înscris iniţialele – „SB" – pe ficatul celor doi pacienţi aflaţi sub anestezie şi fără consimţământul acestora, în timpul unor intervenţii chirurgicale la spitalul Regina Elisabeta din Birmingham, în anul 2013.

Pentru a face acest lucru, el a folosit un laser cu gaz de argon, un instrument folosit în chirurgie pentru a preveni sângerarea. Iniţialele au fost descoperite în timpul unei operaţii ulterioare a uneia dintre victime, potrivit presei britanice.

„Acesta este un caz neobişnuit şi complex", a declarat procurorul Tony Badenoch în timpul audierii, declarând că este un „caz juridic fără precedent în dreptul penal". „Faptul că a pledat vinovat este o recunoaştere că ceea ce a făcut a fost, nu doar lipsit de etică, ci şi inacceptabil în plan penal", a adăugat el.

Acţiunile sale au fost "deliberate şi conştiente", a spus procurorul. Faptul că dr. Bramhall şi-a scris iniţialele pe ficatul unui pacient nu a fost un incident izolat, ci un act repetat în două rânduri, care necesita competenţă şi concentrare. Acest lucru s-a făcut în prezenţa unor colegi.

Spitalul Queen Elizabeth din Birmingham, unde chirurgul profesa înainte de a-şi da demisia după descoperirea faptelor, i-a asigurat pe pacienţi că ceea ce a făcut medicul nu a avut nici un impact asupra calităţii rezultatelor lor clinice.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *