Ultima oră

Chişinăul a salvat regiunea transnistreană de la catastrofă

O astfel de apreciere a făcut aşa-zisul ministru al economiei din regiune, Dmitrii Boltruşko, transmite IPN.

„37% din totalul de export pentru anul 2015 reprezintă exportul de energie în Republica Moldova. Dacă nu am fi reuşit să semnăm contractul pentru anul 2016, aceasta ar fi fost o catastrofă pentru economia transnistreană, care, împreună cu imposibilitatea de a păstra accesul liber pe piaţa UE ar fi însemnat prăbuşirea economiei”, a spus Boltruşko, citat în presa de la Tiraspol.

La începutul anului curent Ucraina a anunţat că este gata să reia exportul de energie electrică în mai multe state, după ce a stopat exportul în 2014. „Plecarea de pe piaţa energetică moldovenească risca să ducă la pierderea a 50-70% din veniturile bugetare. Ca să nu se admită aşa ceva, furnizorii transnistreni au fost nevoiţi să propună o ofertă mai convenabilă decât a ucrainenilor. Astfel, comparativ cu anul trecut, preţul s-a redus aproape cu 30%”, a specificat Dmitrii Boltruşko.

Aşa-zisul minister al economiei menţionează că noul contract va permite menţinerea situaţiei economice din regiunea transnistreană la un nivel minim.

Radiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *