Social

Chişinăul riscă să rămână fără transport electric

Deoarece conturile le-au fost blocate, angajaţii RTE nu vor putea primi salariile pentru luna aprilie. Conducerea întreprinderii a obţinut decizia unei instanţe de judecată ca să le fie deblocate conturile doar pentru o singură zi, astfel ca să poată fi ridicate 50% din acumulări pentru achitarea salariilor. Banca însă a refuzat să se conformeze, cerând ca mai întâi întreprinderea să achite 50% din datorii. Conducerea RTE susţine că Judecătoria Economică din Kiev a examinat cazul în lipsa datornicilor şi, în final, a decis să încaseze cele circa 15 mln. de lei de la RTE.

„În niciun caz nu trebuie să sufere angajaţii de pe seama acestor neînţelegeri. Şoferii şi conductorii se cuvine să primească salariile la timp, ei nu sunt nicidecum vinovaţi pentru datoriile acumulate încă din 1998”, a declarat Dorin Chirtoacă, ieri, în timpul şedinţei operative de la primărie.

În afară de probleme financiare, regia respectivă are conflicte interne ce mocnesc de mult timp. Un grup de angajaţi ai RTE se opun cu înverşunare numirii lui Gheorghe Morgoci în funcţia de director al întreprinderii. De mai multe ori ei au organizat proteste, cerând demiterea acestuia. Ei au promis să protesteze până când Morgoci va demisiona sau va fi demis. Pe 1 mai, la ora 5.00, circa 20 de persoane, dintre care doar o treime erau angajaţi ai întreprinderii, ceilalţi fiind necunoscuţi, au blocat ieşirea pe rute a troleibuzelor din Parcul nr. 3. Până la urmă, toate cele 261 de maşini au reuşit să iasă pe rute.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *