Femeia

Cina pe repede-înainte

Ne-am întâlnit la cină, invitat fiind prin persoana-Cupidon de către însăşi domnişoara în cauză.

La începutul oricărei poveşti de dragoste există „dansul” plin de semnificaţii, mesaje ascunse, subînţelesuri, priviri şi aşa mai departe. Acesta este farmecul. E o perioada relativ scurtă de timp, în care îţi testezi viitorul partener. Vrei să-i înţelegi reacţiile, să îi observi principiile de viaţă în acţiune. O invitaţie la cină, chiar înainte de a ne cunoaşte, a fost percepută de mine ca un mesaj foarte important.

Ne-am fi putut vedea la o cină în oraş, la un film, o piesă de teatru, dar a ales să mă invite pe terenul său, în locul cel mai intim. Întâlnirea a fost una aparent amicală (că aşa le şade bine aparenţelor), în prezenţa prietenei comune, într-un cadru relaxat, dar grăbit. Nu ne-am aşezat bine la masă că a şi trebuit să plecăm patruzeci de minute mai târziu. Două bucăţi de peşte cu usturoi, un ardei umplut şi… valea! Avea ceva planificat şi trebuia să părăsească incinta. M-am conformat, îmbrăcat şi dus am fost. Pe cât de interesat am dat curs invitaţiei, pe atât de amuzat de situaţie am plecat. Am încercat să înţeleg ceva din ceea ce s-a întâmplat, dar nu am reuşit. Am preferat să aştept nişte scuze, eventual, care au şi venit după câteva zile.

De ce ai invita pe cineva la cină – numai pentru a-l grăbi spre uşă minute mai târziu? Un comportament pe care nu am reuşit să-l înţeleg, mai ales venind din partea unei femei stăpâne pe situaţie. Să fi fost un plan diabolic şi meticulos pus la punct? Poate mi-a testat reacţiile, felul de-a fi, capacitatea de a privi cu amuzament situaţii care nu-mi convin. Poate a vrut să se amuze şi atât, privind un om aflat în dificultate, în timp ce acesta se chinuieşte să înţeleagă tot ceea ce se întâmplă în jurul său… Nu am idee. Femeia este o entitate necartografiată de către om. Însăşi existenţa-i reprezintă o contradicţie a naturii. Mi-a servit una caldă şi una rece. A venit apoi rândul meu să o scot din zona de confort şi să o înspăimânt de-a dreptul la a doua întâlnire.

Într-un episod viitor…

www.umbluliber.com

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *