Femeia

Cină romantică şi o tigaie explodată

Nu concep o dovadă mai mare de afecţiune decât aceasta, prin care îi asiguri hrana celei care contează cu adevărat. Aşa că, acum câteva zile, am plănuit o cină romantică. Prietenul bucătar, stabilit în Marea Britanie, s-a oferit radios să mă ghideze pas cu pas prin webcam pentru ca reţeta să iasă exact ca la carte – vită cu paste în sos de vin cu mandarine. Sună bine?

După ce am făcut piaţa, am aşezat totul în bucătărie şi am rugat femeia de care sunt îndrăgostit lulea să-mi dea un semn imediat ce porneşte spre mine, pentru a o aştepta cu cina aburindă şi vinul răcoros lângă.

„Petru, fii atent că nu avem timp! Pune într-o cratiţă pastele cu ceapa tocată şi puţin ulei de măsline”, mi-a indicat bucătarul. „OK, făcut!”, am replicat imediat. „Adaugă nişte vin şi amestecă-le bine”, a continuat el. „E în regulă, mai departe!”, am ţipat agitat. „Într-o tigaie, în paralel, pune puţin ulei de măsline şi, după ce se încinge, adaugă o cană cu vin roşu sec, pentru a flamba carnea”, mi-a ordonat.

Temător şi plin de îndoială, l-am întrebat „Băi, tu eşti sigur?”. M-a asigurat că este în regulă. Am pus vinul în tigaie şi am văzut imediat cum acesta începe să se agite. Am anticipat explozia, aşa că m-am aruncat la podea lângă aragaz şi, după două secunde, pereţii bucătăriei au fost văruiţi cu un roşu-măsliniu de toată frumuseţea. Imediat după explozie, a început să sune alarma de gaze, din cauza vaporilor de alcool, şi mi-a închis flăcările. Am dat totul la o parte, le-am reaprins, am pus totul înapoi pe aragaz şi am continuat calvarul. „Ce se întâmplă acolo?…”, a întrebat speriat bucătarul din Marea Britanie, cel care a avut ideea strălucită de a turna vin într-o tigaie cu ulei încins.

După cinci minute, a apărut cea pentru care a meritat tot efortul. „Ce s-a întâmplat aici?”, a întrebat, privind mirată tavanul şi pereţii. Chiuveta plină de vase, bucătăria plină de ingrediente şi resturi… Pastele au ieşit amărui, iar carnea…

Totuşi, din fericire, eşecul a avut gust bun – nu prin cel culinar, ci prin zâmbetul sincer al unei făpturi impresionate de efortul depus din dragoste. 

www.umbluliber.com
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *