Actualitate

Cinci alimente minune ale toamnei pe care le mănânci rar sau deloc. Pentru ce sunt bune

Iată 5 alimente-minune ale toamnei pe care le mănânci rar sau deloc.

Sfecla

Nu tuturor le place gustul de sfeclă însă este una dintre cele mai benefice legume pentru organism. Este bogată în nitrați naturali. Acești compuși îmbunătățesc circulația sangvină în corp – inclusiv la nivelul creierului, inimii și mușchilor. De asemenea nitratii naturali cresc numărul de molecule din vasele de sânge și ajută la deschiderea vaselor, permițând oxigenului să circule într-o cantitate mai mare, mai ficienta. Persoanele în vastă care mănâncă alimente bogate în nitrați îmbunătățesc circulația sângelui către lobul frontal, o zona asociată cu demență, susține un studiu publicat în jurnalul Nitric Oxide. Alimentele cu un conținut ridicat de nitrați sunt benefice și în cazul persoanelor ce suferă de hipertensiune prin lărgirea vaselor sanguine.

Varza

Probabil că știi deja că varză nu are colesterol însă există și alte beneficii ale consumului ei. Asfel, este bogată în vitaminele C și K, în fibre și în compuși sulfurici ce ajută la detoxifiere. Varză roșie conține și antocianina, un antioxidant care menține sănătatea inimii și ascuțimea mintii.

Praz

Prazul are rol antiseptic, bacteriostatic, stimulează imunitatea, scade riscul cancerului de colon, prostată, san, ovare, are efecte laxative, vermifug, efect expectorant, diuretic și favorizează eliminarea toxinelor din organism.

Gulie

Consumul de gulie scade riscul de anumite forme de cancer. Conține vitamina K, un nutrient important pentru creșterea oaselor și vitamina K, care împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Dovleac

Este bogat în fibre, reprezintă o sursă excelență de vitamina A și C, vitamina B6, vitamina K și potasiu.

Sursa: eatingwell.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *