Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 10:22
Abonamente
 
 
 

Cultură 29 Mai 2016, ora 11:21

Cinci artişti plastici din RM, prezenţi la o expoziţie din Bahrain

Marime Font

În Manama, capitala Regatului Bahrain, se încheie la acest sfârşit de mai Expoziţia de pictură şi sculptură Summer ART 2016, la care participă 10 artişti plastici europeni, 5 dintre care sunt din R. Moldova: pictorii Elvira Cemortan-Voloşin, Gheorghe Negru şi sculptorii Vasile Medinschi, Stela Burciu, Grigore Băţ.

Organizată în perioada 5 – 31 mai 2016 de Europe’s Art Gallery din Belgia, Galerie cu renume condusă de Iana Stanţieru, moldoveancă originară din părţile Glodenilor, Expoziţia este prima şi singura de mare anvergură în această parte a lumii, la care este promovată arta din R. Moldova.

Vernisajul a fost inaugurat în prezenţa membrului Familiei Regale din Bahrain, Sheikh Rashid Bin Khalifa Al Khalifa, precum şi a mai multor Ambasadori acreditaţi în acest stat. În luarea sa de cuvânt, Sheikh-ul Rashid a salutat organizarea Expoziţiei europene alături de trei dintre cei mai talentaţi artişti plastici din Bahrain şi Arabia Saudită, subliniind că schimburile culturale internaţionale sunt reciproc benefice, fac arta, viaţa şi lumea mai frumoase, mai bune.Iana Stanţieru, iniţiatoarea evenimentului, spune că scopul echipei Europe’s Art Gallery din Belgia este de a încuraja asemenea colaborări internaţionale şi dialogul firesc între artişti, or, potrivit ei, „Arta are puterea de a uni oameni și culturi”. Ea a mai adăugat că europenilor le pasă de copii şi de educaţie, de aceea o parte din suma obţinută în urma vânzărilor operelor de artă va fi donată Organizaţiei Regale de Caritate / The Royal Charity Organisation din Bahrain.

Solicitată de FlacăraTV.md, cunoscuta pictoriţa Elvira Cemortan-Voloşin, director al Centrului Cultural ArtElit de la Chişinău şi al Editurii StelPart, ne-a mărturisit că este onorată să fie prezentă cu 11 picturi la Expoziţia regală din Bahrain, toate create în anul 2016, între acestea: o compoziţie din IX Irişi (Irises), alta din IV Rapsodii, o serie de tablouri din colecţia Mere (de aur, din Rai). Elvira Cemortan-Voloşin s-a arătat impresionată de faptul că lucrarea ei – Unitate (din colecţia Merelor) s-a bucurat de mare succes în rândul membrilor Familiei Regale din Bahrain.

Sursa: flacaratv.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md