Cinci pescari prinşi cu 150 kg de peşte și ustensile interzise prin lege

publicat în Actualitate pe 5 Aprilie 2017, 15:01

Polițiștii de frontieră au depistat în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontietră "Cuconeștii Noi" cinci persoane care nu au ținut cont de regulile impuse de legislația națională, privind prohibiția la pescuit, toate au fost amendate contravenţional pentru încălcarea regimului de frontieră și pescuit ilegal.

Polițiștii de frontieră aureținut cinci cetățeni moldoveni cu vârste cuprinse între 23 și 36 de ani. Până la depistarea bărbaţilor, care nu au putut prezenta documente justificative pentru desfăşurarea activităţii de pescuit, reușiseră să prindă aproximativ 150 kg de pește. La fel, aceștia erau bine pregătiți pentru desfășurarea pescuitului ilegal, fiind ridicate 350 metri de plasă și două bărci gonflabile. Conform codului contravenţional al RM toți s-au ales cu amenzi de 12 u.c. fiecare și împreună cu bunurile depistate transmiși, după competență, Serviciului Piscicol în vederea atragerii la răspundere pentru pescuit ilegal.

Reamintim că angajaţii Poliţiei de Frontieră participă, alături de alte instituţii abilitate ale statului, la asigurarea protecţiei fondului piscicol natural, prin prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal. Pe durata perioadei de prohibiţie, poliţiştii de frontieră își amplifică acţiunile fiind conştienţi de consecinţele grave urmare a braconajului în apele de frontieră.http://www.border.gov.md/index.php/ro/3479-cinci-pescari-prinsi-cu-150-kg-de-peste-si-ustensile-interzise-prin-lege

Timpul.md