Actualitate

Cinci SMS-uri pentru moldoveni

Moldovenii din diaspora au inceput o actiune de mobilizare pentru alegerile din 29 iulie.„Nu fi indiferent, voteaza pe 29 iulie! Soarta copiilor nostri e in mainile noastre! Voteaza pentru o Moldova democrata! Trimite acest mesaj la cinci prieteni.” Este mesajul care circula de cateva zile printre moldovenii plecati peste hotare. Actiunea este initiata de Fundatia „Moldova” din Washington, in colaborare cu alte asociatii ale diasporei din America de Nord si Europa si are ca scop mobilizarea alegatorilor.

Organizatorii actiunii indeamna cetatenii RM de peste hotare sa identifice cel putin alte cinci persoane pe care le vor indemna prin intermediul SMS-ului, Twitter, Facebook sau alte mijloace de comunicare sa mearga la votare, indiferent unde se vor afla si cui adreseaza mesajele conationalilor din strainatate sau rudelor si prietenilor de acasa.

„Vrem sa mobilizam sutele de mii de conationali sa participe la alegeri in pofida faptului ca autoritatile de la Chisinau ne-au creat diverse obstacole: alegeri intr-o zi de lucru, precum si refuzul de a deschide mai multe sectii de votare in strainatate”, a spus Vlad Spanu, presedintele Fundatiei „Moldova”.

„Diaspora moldoveneasca din Canada nu a participat de-a lungul anilor la alegerile din RM din lipsa unei ambasade sau unui consulat aici. Pentru a pleca la Washington sau New York avem nevoie de vize. In plus, cheltuielile legate de deplasarea in SUA sunt considerabile. Cu toate acestea, comunitatea noastra organizeaza un grup de alegatori care vor merge in SUA sa-si dea votul in ziua de 29 iulie, a declarat Ala Mandacanu, presedinta Asociatiei „Comunitatea Moldovenilor din Quebec”.

„Vom contacta fratii si surorile, parinti si bunici, vecinii si prietenii nostri care se afla acasa dar care nu-s hotarati sa mearga la alegeri, rugandu-i sa nu fie indiferenti. Doar asa vom putea schimba lucrurile in Moldova spre bine,” a spus Tatiana Nogailic, presedinta Asociatiei Assomoldave din Italia.

„Venim cu rugamintea catre toti cei carora le pasa de viitorul Moldovei sa se implice in aceasta campanie si sa-si ia angajamentul de a convinge pe cinci prieteni sau rude de acasa sa mearga la vot. Sa spunem DA hotarat democratiei, libertatii si adevarului in R. Moldova!”, a declarat Ion Stamati, reprezentantul Comunitatii basarabenilor de la Dublin, Irlanda.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *