Astăzi 20 Iunie 2019, Joi - Ultima actualizare la 19 Iunie 2019
Abonamente

Eveniment 13 Octombrie 2011, ora 10:42    Din editia print

Cine a lăsat să plece pedofilii italieni care au violat 5 minori moldoveni?

Marime Font

Foto: agentia.org

Au fugit din Moldova, iar ancheta se desfăşoară în lipsa lor. 

În timp ce în unele ţări pedofilia se pedepseşte cu ani grei de închisoare, iar altele au introdus în legislaţie castrarea pedofililor, în R. Moldova părinţii victimelor şi violatorii îşi strâng mâinile a împăcare, ultimii scăpând de pedeapsă fără prea mari griji. Este şi cazul celor doi italieni din oraşul Bălţi, reţinuţi la mijlocul lunii august, fiind suspectaţi că au supus la perversiuni sexuale mai mulţi minori din R. Moldova. Aceştia urmau să scape basma curată, ajungând la un compromis cu părinţii copiilor violaţi.

O schemă clasică

Cei doi italieni îşi satisfăceau dorinţele bolnăvicioase de aproape trei ani, închiriind pentru aceasta un apartament în oraşul Bălţi. Potrivit poliţiei, acolo erau aduşi minori din familii vulnerabile care erau impuşi la perversiuni sexuale. Procuratura Bălţi a stabilit că cei doi au profitat de patru minori de la un internat din Bălţi, însă acum organele competente mai vorbesc de încă un caz, cu implicarea altui minor. Schema era cea clasică: minorii erau ademeniţi cu tot felul de cadouri scumpe, telefoane mobile sau bani.

Italienii conlucrau cu un moldovean

Italienii s-au asigurat să aibă permanent cu cine „să-şi petreacă timpul”. Ei conlucrau cu un moldovean care găsea şi ademenea viitoarele victime. Potrivit Procuraturii Generale, unde se află acum dosarul, bărbatul este şi el originar din Bălţi.

Numărul victimelor ar fi fost probabil mult mai mare, dacă, într-o zi, italienii n-ar fi fost atacaţi şi jefuiţi. Suspecţii atacului sunt doi minori, unul din Bălţi, iar altul din Floreşti. Aceştia i-au atacat pe italieni cu bastoane, le-au sustras banii şi actele. Unul dintre tineri le-a spus poliţiştilor că italienii i-au propus şi lui să întreţină relaţii sexuale, dar i-a refuzat. Abia în urma atacului, poliţia a specificat că are probe destule pentru a-i reţine pe violatori.

Violatorii au bătut palma cu părinţii copiilor abuzaţi

Şi de această dată, vinovaţii aveau să scape nepedepsiţi. Procuratura din Bălţi, unde se afla cazul, urma să închidă dosarul şi să-i lase pe italieni liberi. Acest lucru a fost posibil datorită unei înţelegeri între acuzaţi şi părinţii victimelor, ne-a spus Eduard Bulat, şeful Secţiei de combatere a traficului de fiinţe umane din cadrul Procuraturii Generale, care a preluat cazul, fiind nemulţumiţi de lucrul Procuraturii Bălţi. „Procuratura din Bălţi urma să închidă cazul, motivul fiind o înţelegere între bănuiţi şi părinţii copiilor abuzaţi. Procuratura Generală a preluat cazul pentru a elucida adevăratele circumstanţe”. Însă, atât Eduard Bulat, cât şi procurorul Aliona Modelina, care s-a ocupat anterior de caz, nu au dorit să ne spună în ce a constat compromisul dintre violatori şi părinţi. „Nu ştim cum s-au înţeles şi dacă a fost vorba despre o sumă de bani. Părinţii nu doresc să le spună procurorilor niciun detaliu”, ne-a spus şeful Secţiei de combatere a traficului de fiinţe umane…
Între timp…


Procurorul care se ocupă acum de cazul celor doi italieni este Elena Cazacu. Nici ea nu ne-a oferit detalii mai multe decât se ştiu, motivând prin protejarea anchetei. Întrebată unde se află acum cei doi italieni, Elena Cazacu ne-a răspuns că bănuiţii… au plecat din ţară, înapoi în Italia. De ce şi cine le-a permis să plece, în ciuda faptului că pe numele lor există un dosar penal, procurorul ne-a spus că nu ştie, pentru că a preluat cazul când aceştia deja erau plecaţi. Totuşi, ea ne asigură că cei doi vor fi pedepsiţi. „Chiar dacă au părăsit ţara, ei pot fi traşi la răspundere. Putem transmite cazul autorităţilor italiene”. Nici Eduard Bulat nu ne-a putut spune cum a fost posibil ca italienii să plece nestingheriţi din ţară. „Este posibil ca cei doi să fi plecat în timp ce noi am cerut Procuraturii Generale ordonanţa de încetare a urmăririi penale, pentru a prelua cazul. Această procedură a necesitat mai mult timp, de care ei s-au şi folosit…”.

Pedofilii riscau… cinci ani de închisoare

R. Moldova pare să fie punctul de atracţie al străinilor care au scopul de a practica pedofilia la noi. Motivul e simplu: dacă în alte ţări „îi mănâncă puşcăria”, legile noastre sunt prea permisive în acest sens. Astfel, deşi numărul victimelor în acest caz ajungea la patru, cei doi italieni riscau cinci ani de închisoare. Iată că măcar această informaţie a fost oferită mass-mediei.

CEHIA. Guvernul a informat că aproape 100 de persoane au fost castrate chirurgical în ultimii zece ani, în timp ce 300 de bărbaţi cehi, condamnaţi pentru violuri, au primit tratament chimic.

POLONIA. Legea castrării chimice a violatorilor, care exista deja în ţări precum Danemarca sau Suedia, a intrat în vigoare după un caz care i-a şocat pe polonezi. Un individ de 45 de ani şi-a violat fiica de 21 de ani şi a ţinut-o captivă timp de şase ani. În urma unui sondaj, 80% din polonezi au susţinut această măsură.

MOLDOVA. Conform art. 172 din Codul Penal, violul şi actele de pedofilie se pedepsesc cu închisoare de la trei la cinci ani. În cazul în care astfel de raporturi sexuale se petrec în circumstanţe agravante, pedeapsa poate ajunge chiar până la detenţia pe viaţă a vinovatului.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 22:30

Un bloc cu nouă nivele s-a prăbuşit la Otaci. Potrivit purtatorul de cuvant ISGU, 48 de familii au fost evacuate.

( ) Citeşte tot articolul

Externe 19 Iunie 2019, ora: 19:33

ULTIMA ORĂ /// Duma de Stat a PERMIS eliberarea pașapoartelor rusești în regiunea transnistreană

ULTIMA ORĂ /// Duma de Stat a PERMIS eliberarea pașapoartelor rusești în regiunea transnistreană Din editia print

Duma de Stat ar putea decide în curând eliberarea pașapoartelor rusești în Transnistria printr-o metodă simplificată, a declarat un deputat din partea partidului Rusia Unită, Alexander Iaroșciuk, în cadrul unui interviu televizat, transmite Ria.ru. 

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 19 Iunie 2019, ora: 18:33

Cine sunt suspecții în prăbușirea zborului MH17: "Trăgătorul", ex-colonel FSB, „Posacul”, suspectat de legături cu GRU, "Vipera", fost ofițer al Armatei Rusiei și ucraineanul Leonid Harcenko, supranumit "Cârtița"

Cine sunt suspecții în prăbușirea zborului MH17: "Trăgătorul", ex-colonel FSB, „Posacul”, suspectat de legături cu GRU, "Vipera", fost ofițer al Armatei Rusiei și ucraineanul Leonid Harcenko, supranumit "Cârtița"

Patru lideri ai separatiștilor din estul Ucrainei în momentul prăbușirii zborului MH17, printre care un un comandant de război, au fost desemnați de echipa internațională de anchetatori drept suspecți în această strategie, scrie AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 18:30

Dacia anunță noi modele. Vor apărea în 2020 și ar include și Loganul electric

Dacia anunță noi modele. Vor apărea în 2020 și ar include și Loganul electric

Dacia anunță noi modele pentru anul viitor și e, poate, o veste bună, în cazul în care te-ai plictisit de actualele modele care primesc doar mici modificări de design. Printre noile modele s-ar putea număra și Logan electric, deci n-ar fi deloc rău pentru compania...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 18:03

Ambasada Rusiei la Bucureşti este IRITATA de declaraţiile ministrului român al Apărării

Ambasada Rusiei la Bucureşti este IRITATA de declaraţiile ministrului român al Apărării

Ambasada Rusei din România a postat pe pagina sa de Facebook un lung mesaj anti-NATO, pornind de la o serie de declaraţii făcute de ministrul român al Apărării, Gabriel Leş, la conferinţa „Black Sea and Balkans Security Forum 2019”, desfăşurată la Constanţa...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 17:17

ULTIMA ORĂ /// Balcanii de Vest: extinderea UE oprită (iar pentru R. Moldova nici o perspectivă)

ULTIMA ORĂ /// Balcanii de Vest: extinderea UE oprită (iar pentru R. Moldova nici o perspectivă)

Dacă Moldova ar primi statutul de candidat prin anii 2020-2030, ar însemna să intre în UE, în cel mai bun caz, undeva spre 2040.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 16:02

Șor a vândut, în luna aprilie, afacerea DUTY-FREE unui om de afaceri bulgar

Șor a vândut, în luna aprilie, afacerea DUTY-FREE unui om de afaceri bulgar

Ilan Șor a vândut 12 magazine duty-free. Compania Dufremol SRL, care a fost principalul operator al magazinelor duty-free din Moldova a devenit proprietatea omului de afaceri bulgar Marko Todorov în luna aprilie a acestui an, scrie Mold-Street.com

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 15:55

Nici ministrul de externe din guvernul Sandu nu crede în șansele acestuia: „Și noi vom eșua”

Nici ministrul de externe din guvernul Sandu nu crede în șansele acestuia: „Și noi vom eșua”

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, nu crede că guvernul condus de Maia Sandu, din care face parte, va fi unul de lungă durată. Popescu este sigur că alegerile anticipate nu vor putea fi evitate. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 15:09

Prăbușirea zborului MH17: Anchetatorii publică numele a patru suspecți, trei ruși și un ucrainean. Procesul va începe în Olanda, anul viitor

Prăbușirea zborului MH17: Anchetatorii publică numele a patru suspecți, trei ruși și un ucrainean. Procesul va începe în Olanda, anul viitor

Patru suspecţi urmează să fie judecaţi de crimă, în martie 2020, în Olanda, în cadrul anchetei cu privire la doborârea zborului MH17, în 2014, în estul separatist al Ucrainei, cu o rachetă rusă de tip Buk, au anunţat miercuri familiile victimelor,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 14:56

Solstitiu de vară 2019. 21 iunie, cea mai lungă zi din an. Ce să nu faci niciodată. Tradiții magice

Solstitiu de vară 2019. 21 iunie, cea mai lungă zi din an. Ce să nu faci niciodată. Tradiții magice

Solstitiu de vara 2019. Pe 21 iunie, este solstiţiul de vară în emisfera nordică, adică este cea mai lungă zi din an. Tot atunci, este Ziua Mondială a Soarelui.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 13:52

ATENȚIE /// Cod Galben de instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis, din nou, Cod Galben de instabilitate atmosferică, care a intrat în vigoare la ora 13:00.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 19 Iunie 2019, ora: 13:50

Cum vorbim, cum scriem /// „Inclusiv și” pleonasmul

Cum vorbim, cum scriem /// „Inclusiv și” pleonasmul Din editia print

Pleonasmul este o deficienţă de exprimare care constă în alăturarea unor cuvinte cu acelaşi sens, cum ar fi, de exemplu, sintagma avansaţi înainte, în care a avansa are deja sensul de a înainta, astfel că este suficient să spunem fie avansaţi, fie mergeţi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 13:35

Igor Dodon, conform legii, nu are dreptul şi nu este membru al vreunui partid, acesta a luat parte, ca de obicei, la şedinţa Consiliului Republican al PSRM

Igor Dodon, conform legii, nu are dreptul şi nu este membru al vreunui partid, acesta a luat parte, ca de obicei, la şedinţa Consiliului Republican al PSRM

Socialiştii în frunte cu Dodon au discutat astăzi la şedinţa Consiliului Republican al PSRM despre situaţia politică din ţară şi despre pregătirile pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 13:29

Nicolae Eșanu comentează declarația unui deputat ACUM privind CCM: „Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac”

Nicolae Eșanu comentează declarația unui deputat ACUM privind CCM: „Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac”

Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, vine cu o reacție după ce deputatul ACUM, Vladimir Bolea, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că funcția de judecător la Curtea Constituțională ar trebui să fie una pur tehnică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 13:27

Analist politic, despre PAS și PPDA: Arată că ești viu, că ceva îți place, ceva – nu! Înțeleg, lor le pare că ei adorm vigilența lui Dodon. Sunt naivi, dacă cred așa – au uitat cu cine au intrat în horă

Analist politic, despre PAS și PPDA: Arată că ești viu, că ceva îți place, ceva – nu! Înțeleg, lor le pare că ei adorm vigilența lui Dodon. Sunt naivi, dacă cred așa – au uitat cu cine au intrat în horă

Deputaţii blocului ACUM au greşit atunci când au refuzat să voteze pentru constituirea unei comisii care să investigheze finanţarea externă a PSRM. De această părere este analistul politic Olga Nicolenco, într-o postare pe Facebook.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 13:25

Kasparov: Belarusul - cel mai probabil următoarea victimă a lui Putin

Kasparov: Belarusul - cel mai probabil următoarea victimă a lui Putin

Președintele rus Vladimir Putin își va continua cu siguranță politica externă agresivă și va încerca să „bage mâna în gât întregii Europe”, crede fostul campion mondial la șah, opozantul rus Garry Kasparov.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 12:55

VIDEO: BUBUITURĂ puternică la Doneţk, oraş ocupat de separatiştii pro-ruși. Care ar fi fost cauza exploziei

VIDEO: BUBUITURĂ puternică la Doneţk, oraş ocupat de separatiştii pro-ruși. Care ar fi fost cauza exploziei

O explozie puternică s-a produs astăzi dimineață în oraşul Doneţk, aflat sub controlul armatei susținute de F. Rusă. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 11:58

Cavcaliuc caută un nume de partid și cere ajutorul cetăţenilor

Cavcaliuc caută un nume de partid și cere ajutorul cetăţenilor

Fostul şef-adjunct al al Inspectoratului General al Poliţiei Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, este în căutare de nume pentru partidul pe care intenţionează să-l creeze. După ce ieri şi-a întrebat prietenii şi urmăritorii de pe pagina sa de Facebook dacă să-şi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 11:18

Ghimpu: „Cetățenii au fost mințiți - PSRM și ACUM au format o alianță pentru patru ani”

Ghimpu: „Cetățenii au fost mințiți - PSRM și ACUM au format o alianță pentru patru ani”

Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, are în continuare o atitudine critică față de guvernarea „ACUM” – PSRM. Acesta le reproșează reprezentanților „ACUM” că au cedat socialiștilor instituțiile de forță și, în cele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 11:13

27 de ani de la bătălia de la Tighina - cea mai VIOLENTĂ confruntare între trupele moldovene și separatiștii transnistreni susținuți de armata rusă

27 de ani de la bătălia de la Tighina - cea mai VIOLENTĂ confruntare între trupele moldovene și separatiștii transnistreni susținuți de armata rusă

În aceste zile se împlinesc 27 de ani de la luptele de la Tighina, unde în timpul războiului de la Nistru din 1992, au avut loc cele mai violente confruntări între trupele moldovene și separatiștii transnistreni susținuți de armata rusă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 10:42

Unioniștii din Ungheni încep pregătirile pentru alegerile din 20 octombrie

Unioniștii din Ungheni încep pregătirile pentru alegerile din 20 octombrie

La câteva ore după decizia Parlamentului de a stabili data alegerilor locale generale pe 20 octombrie 2019, Mihai Goian, liderul Mișcării Unioniste din Ungheni, a făcut un apel către ”principalii actori politici de pe eșichierul unionist”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 10:40

America acordă Ucrainei un ajutor MILITAR în valoare de 250 de milioane de dolari

America acordă Ucrainei un ajutor MILITAR în valoare de 250 de milioane de dolari

Pentagonul a anunţat marţi că a acordat Ucrainei un ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari, menit să consolideze capacităţile navale şi terestre ale acestei țări, informează AFP şi EFE.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 10:23

Dodon îi recomandă lui Brânzan să se întâlnească de urgență cu șeful Gazprom, Alexei Miller, finanțatorul PSRM

Dodon îi recomandă lui Brânzan să se întâlnească de urgență cu șeful Gazprom, Alexei Miller, finanțatorul PSRM Foto: Șeful statului, alături de finanțatorul PSRM, Alexei Miller (Gazprom)

Șeful statului recomandă funcționarilor de la Ministerul Economiei și conducerii „MoldovaGaz” să se întâlnească de urgență cu șefii de la „Gazprom”, să negocieze un nou contract pentru R. Moldova și să discute despre posibilitatea tranzitării...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 10:19

Jurământul de credință ar putea fi depus și la Biroul Consular al României din Ungheni. Deputatul Constantin Codreanu continuă să insiste

Jurământul de credință ar putea fi depus și la Biroul Consular al României din Ungheni. Deputatul Constantin Codreanu continuă să insiste

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, i-a solicitat public, printr-o intervenție live pe facebook, noului Ministru al Afacerilor Externe și al Integrării Europene de la Chișinău, Nicu Popescu, să răspundă...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)