Social

Cine conduce ţara şi capitala?

„În ultima perioadă tot mai des se produc fărădelegi care, din punctul nostru de vedere, în afară de dorinţa meschină de a rupe nişte bani, au un scop bine determinat – de a discredita noua putere, de a crea o atmosferă de nemulţumire, dacă nu de ură, a populaţiei faţă de autorităţile statului. Şi în mare măsură se reuşeşte acest lucru.

Pe parcursul a două-trei săptămâni şi la televiziuni, şi în presa scrisă au apărut mai multe materiale despre un adevărat dezastru care are loc în sectoarele Ciocana şi Râşcani din capitală şi anume despre un atac fără precedent asupra parcului de pe str. „N. Dimo”, unul dintre cele mai mari şi mai pitoreşti parcuri din Chişinău. De către autorităţile locale – pretura sect. Ciocana şi Primăria municipiului Chişinău – au fost eliberate acte care permit de a construi în acest parc gherete comerciale (în care urmează să fie vândute materiale de construcţie) şi, de neimaginat, o spălătorie şi un service auto. În pofida mai multor apeluri ale locuitorilor din cartierele învecinate către organele de resort, lucrările criminale pe aceste şantiere continuă, ca o batjocură faţă de populaţia din zona respectivă. Vă aducem un exemplu de astfel de batjocură. Am primit un răspuns de la dna Bostan, pretor sect. Ciocana, care ne anunţă următoarele: „Gheretele vor fi evacuate din zona verde în decurs de zece zile”. Au făcut-o mult mai repede, dar în loc de „evacuat” le-au deplasat cu vreo 15 metri în stânga şi le-au ascuns şi mai mult în parc, din nou defrişând arbori şi distrugând spaţii verzi. Iar cei care, la doar 100 de metri distanţă de aceste gherete construiesc o spălătorie auto şi un service auto, nu au nicio grijă – lucrează cu spor zi şi noapte, cu toate că există decizii de sistare a lucrărilor, emise de organe abilitate ale statului. Se construieşte chiar pe magistrala termică Ø600mm, ce alimentează tot cartierul Râşcani, deşi „Termocom”-ul a interzis aceste lucrări, precum şi fără expertiza ecologică, fără acordul Asociaţiei proprietarilor de garaje, pe al cărei acoperiş se construieşte această „minune”, fără consultarea populaţiei din jur, sub geamurile căreia va activa această întreprindere, dar, atenţie!, cu autorizaţie de construcţie emisă de Primăria mun.Chişinău (semnată de domnii Grozavu, Modârcă ş.a.), care, fiind eliberată fără acordul celor mai importante servicii ale urbei, probabil, costă foarte scump. Şi populaţia din zonă, şi proprietarii garajelor, care s-au trezit cu spălătoria deasupra capului, au întreprins mai multe acţiuni de protest, au fost adunate sute de semnături care au fost transmise în toate instanţele posibile, dar fără niciun rezultat. La ultimul protest, din 18.05.2010, au fost prezenţi vreo 200 de reprezentanţi ai populaţiei revoltate, două televiziuni, trei ziare, vreo 20 de poliţişti, dar lucrările continuă. Ne întrebăm şi noi: oare cine stă în spatele acestui individ Svetlicenco, care construieşte astfel de „minune arhitecturală de talie europeană”, dacă sute de oameni, ministere, întreprinderi ale statului şi alte organe nu sunt în stare să oprească acest dezastru?

Domnule Preşedinte şi Domnule Prim-ministru, Vă adresăm şi Dumneavoastră această întrebare. Bănuim că persoana cu pricina este cineva dintre cei care conduc ţara, că doar de la acest nivel pot fi făcute asemenea presiuni.

Doar implicarea Domniilor Voastre va aduce lucrurile în albia legalităţii şi a bunului-simţ”.

Cu respect,
Vadim Drăgălin, în numele locatarilor din blocurile aferente (269 de semnături)

Sergiu Grosu, în numele membrilor Asociaţiei Proprietarilor de Garaje nr. 134,
( 56 de semnături)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *