Eveniment

Cine este Maia Laguta?

„Eu nu sunt numai actrita, eu am patru profesii”, spune Maia Laguta de fiecare data cand e rugata de politisti sa protesteze numai pana la scarile Guvernului. Din copilarie, ea visa sa devina actrita. S-a scolit in URSS, la Scoala Teatrala „B. Sciukin” din Moscova. Odata, s-a filmat si intr-o productie cinematografica la „Lenfilm”. De-a lungul anilor si-a exersat talentul actoricesc in timpul protestelor organizate la Chisinau. Desi cu greu aduna in fata sa 200 de admiratori in etate, saptamana aceasta a reusit sa mobilizeze la proteste aproximativ 500 de batrani.

Pana in anul 2000 Maia Laguta a lucrat in calitate de economista la Centrul de calcul al Ministerului Agriculturii, a fost jurnalista la televiziune si la radio, dupa care a fost regizoare intr-o companie privata de media. Dupa obtinerea studiilor juridice, este vicedirectoare a Centrului de protectie a drepturilor consumatorului. In 2001 incepe lupta cu comunistii, transformandu-se dintr-o marxist-leninista in anarhista. De la sloganul „Proletari din toate tarile uniti-va!”, Laguta ajunge sa strige „Este Insuportabil! Jos Toti!”. A fost membra a Uniunii Muncii „Patria-??????”, dar, nemultumita de activitatea acesteia, Laguta paraseste formatiunea si devine presedinta Asociatiei Proprietarilor Locuintelor Privatizate. De atunci este convinsa ca marele rol pe care trebuie sa-l joace este apararea intereselor „proletariatului”. In 2005 participa la alegerile parlamentare in calitate de candidat independent si obtine 0,06% de voturi fata de cele 3% necesare.

Incepand cu anul 2007, numele Maiei Laguta incepe sa fie asociat cu „pensionari”, „proteste” si organizatia obsteasca „Salvgardare”. Desi e trecuta de 50 de ani si nu mai poate de grija pensionarilor, Laguta acorda o atentie sporita felului in care arata. Vara o vezi in fuste sau rochii scurte, iarna – in cizmulite rosii si pantaloni in carouri. Vestimentatia ii este asortata cu un accesoriu impunator – o masina marca Ford, despre care nu vrea sa spuna pe ce bani a cumparat-o. Gura lumii spune insa ca prietenele ei au pensii mari si nici ea nu traieste din imprumut. La protestele desfasurate in aceste zile la primarie, Laguta a avut, ca de obicei, un comportament agresiv. Unii batrani au recunoscut ca in spatele acestor proteste ar sta comunistii. Chiar si Maia Laguta s-a scapat cu vorba ca protestatarii sunt sustinatori ai PCRM. Desi traieste ca o burgheza, Laguta joaca convingator, de cativa ani incoace, rolul de aparatoare a pensionarilor, dar numai a celor care locuiesc la Chisinau.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *