Astăzi 13 Decembrie 2019, Vineri - Ultima actualizare la 12 Decembrie 2019
Abonamente

Actualitate 16 August 2019, ora 11:38

CINE ESTE socialistul Vladimir Țurcan: salariu de bugetar, viață de lux și donații generoase la partid

Marime Font

Vladimir Țurcan, unul dintre cei mai longevivi deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova, este numărul 20 pe lista socialiştilor pe circumscripţia naţională. Ţurcanu candidează şi pe circumscripția uninominală nr.8, Cantemir. El are la activ cinci mandate de deputat, cu o întrerupere de doi ani, cât a fost ambasador în Federația Rusă. Luxul în care trăiește familia sa, etalat în reviste și în emisiuni televizate, contrastează puternic cu veniturile de bugetar ale demnitarului. A fost criticat în presă și de către colegii săi deputați că ar avea afaceri nedeclarate. S-a manifestat adeseori printr-un discurs românofob, anti NATO și pro Kremlin.

Vladimir Țurcan este general-maior de poliție, fost ministru al Afacerilor Interne și ex-ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă. A fost membru al Partidului Comunist din fosta URSS până în 1991. În această perioadă a exercitat funcții partiinice, fiind șef adjunct în Secția organizatorică a CC al Partidului Comunist (1985-1991) și șef al Secției juridice a CC al Partidului Comunist (1990-1991).

Traseism politic

În anul 2001 a intrat în Parlamentul R.Moldova pe listele Partidului Comuniștilor. Din partea PCRM a fost deputat în trei legislaturi - 2001-2002 și 2005-2009, apoi în 2009-2014. În 2014 ajunge în Parlament pe listele partidului Socialiștilor.


La 7 decembrie 2009, Vladimir Țurcan, împreună cu alți trei deputați comuniști: Victor Stepaniuc, Ludmila Belcencova și Valentin Guznac, au părăsit fracțiunea parlamentară a PCRM și au aderat la Partidul Moldova Unită. Ulterior, la această formațiune s-a alăturat și deputatul PCRM, Svetlana Rusu. Cei cinci deputați s-au prezentat o perioadă drept neafiliați.

Deputații transfugi au aderat mai apoi la Partidul Moldova Unită-Edinaia Moldova, formațiune extraparlamentară, condusă de Ana Tcaci. La Congresul patru al formațiunii, din luna februarie 2010, Vladimir Țurcan a preluat conducerea Moldovei Unite. La alegerile parlamentare din noiembrie 2010, la care a participat PMUEM, formaţiunea nu a trecut pragul electoral. În scrutinul electoral din noiembrie 2014 preşedintele PMUEM, Vladimir Ţurcan, a fost ales în funcţia de deputat pe listele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. Aceasta după ce, în 2012, partidul s-a scindat - o parte din membri au aderat la Partidul Democrat, iar altă parte - la Partidul Socialiștilor. Detalii video aici.

Formațiunea „Moldova Unită”, pe care o conducea Vladimir Țurcan, a fuzionat cu Partidul Socialiștilor al lui Igor Dodon. Într-o declarație de presă comună, în octombrie 2012, cei doi lideri au spus că formațiunea lor are ambiția de a deveni cea mai importantă forță politică de stânga. În același document Dodon și Țurcan spun că Partidul Comuniștilor nu are viitor, că se va destrăma și va ajunge „o stafie politică”, inclusiv pentru că actualul său lider, Vladimir Voronin, ar fi „obosit” și „incapabil să-și controleze vorbele și faptele”.

În 2013, Partidul Socialiştilor, condus de Igor Dodon şi Partidul Moldova Unită, condus de Vladimir Țurcan, precum și alte trei partide mici și necunoscute - Partidul Popular Socialist, Partidul Patrioţii Moldovei, Partidul Renaştere - au decis să-şi consolideze eforturile prin crearea unui Consiliului Coordonator comun. Noua platformă socio-politică își propunea să în Republica Moldova ”ideea de stat moldovenesc, identitate moldovenească, protejarea memoriei istorice, promovarea vectorului euro-asiatic, protecţia socială şi introducerea Istoriei Moldovei în şcoli”.

Avere și intereseSocialistul Vladimir Țurcan a ocupat, din 1976 și până în prezent, doar funcții în cadrul unor instituții publice, începând cu Procuratura Generală și terminând cu Parlamentul R. Moldova. Analizând toate declarațiile cu privire la venituri și proprietăți disponibile ale acestuia, observăm că, practic niciodată, Țurcan nu a deținut firme care să-i aducă venituri suplimentare față de salariul de bugetar. Totuși, acesta duce o viață îndestulată, locuind într-o casă de milioane de pe str. G. Meniuc din Chișinău, pe care a obținut-o în anul 2007, perioadă în care era, la fel ca acum, deputat. „Secretul” deputatului Țurcan par să fie „investițiile” în copiii săi, care gestionează mai multe firme, unele dintre ele fondate sau, mai corect spus, înregistrate pe numele lor, când acești abia au împlinit 18 ani. În acest mod, chiar dacă firmele respective ar fi fost controlate de facto de deputat, ele, conform legii, nu se regăsesc în declarațiile cu privire la venituri și proprietăți ale tatălui.

O anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice în colaborare cu Ziarul de Gardă arată în 2017 că feciorul mai mare al demnitarului Maxim Țurcan era fondator la șase SRL-uri. Primul dintre ele, SRL Opercom, a fost înregistrat pe 7 februarie 1997, pe când fiul lui Vladimir Țurcan avea doar 18 ani. La 23 de ani, Maxim Țurcan a fondat și firma Copiservice-X, iar în 2006, pe când tatăl său era deputat, Maxim a intrat și pe piața asigurărilor, participând la fondarea companiei de creditare și leasing Status Leasing SRL.

În 2008, acesta participă la fondarea companiei de asigurări Global-Asig în 2010, fondează un alt SRL - Flextanc, iar în iulie 2014, împreună cu trei parteneri, devine fondator la SRL Two Goose , firmă cu licență în diverse domenii, printre care comerțul diferitor produse, fabricarea pâinii, baruri și restaurante. Anastasia Țurcan, una dintre fiicele deputatului, este și ea fondatoare la două SRL-uri: MC-Dent ​, care deține clinica Doctor White din Chișinău, și SRL Fusion, care administrează clubul de noapte Cherry. Ecaterina Stratulat, o altă fiică a deputatului, împreună cu soțul său Eugeniu, au fondat alte trei SRL-uri, cu activități în domeniul închirierii apartamentelor și automobilelor.

Vladimir Țurcan a declarat presei că nu ar avea legătură directă cu aceste SRL-uri, administrate, la fondare, de către soția sa, care era de meserie jurist. Deputatul a precizat că toți copiii săi sunt acum independenți și că el nu cunoaște toate ocupațiile legate de business ale acestora.

Locuință la preț privilegiat

În 2008, Țurcanu, deși avea apartament în Chișinău, s-a înscris într-o listă a deputaților care doreau obținerea unei locuințe, într-un bloc nou, la un preț de doar 310 euro per m.p., în timp ce valoarea de piață a unei astfel de locuințe era de aproape trei ori mai mari.

Până a obține un nou mandat în Parlament în 2014, Vladimir Țurcan avea un apartament și o casă de peste 300 de metri pătrați, dar și o mașină luxoasă de model Lexus. După trei ani de aflare în Parlament acesta se poate lăuda cu alte două apartamente și un Lexus mai nou, care l-au costat mult peste un milion de lei. În 2016 Țurcan a investit 400.000 de lei într-un apartament de 94 de metri pătrați, iar un an mai târziu – 662 de mii, într-un apartament de 103 metri pătrați. În 2016 legiuitorul a luat în posesie și folosință un Lexus RX-200T, care ar costa 10.000 de euro. Alte 10.800 de dolari deputatul le păstrează în bancă”, arată o altă anchetă semnată de reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice.

În declarațiile sale de avere din 2015 Vladimir Țurcan menționa că deține acțiuni în valoare de 910 mii de lei la Întreprinderea de Stat Sabos, cu drept de activitate în îndeplinirea funcțiilor de supraveghere tehnică pentru beneficiari prin conducerea proiectelor de investiții capitale. Aceasta întreprindere a obținut în 2016 două contracte instituții ale statului în valoare de peste 200 de mii de lei. În 2015, întreprinderea a semnat alte 11 contracte privind majorarea prețurilor la servicii pentru contracte semnate anterior, în sumă totală de 210 mii de lei. Mai multe detalii aflaţi dintr-o investigație jurnalistică realizată de Ziarul de Gardă într-un proiect al Centrului de Investigații Jurnalistice.

Verificat de Comisia Națională de Integritate

În 2016, Vladimir Țurcan a intrat în vizorul Comisiei Naționale de Integritate, pentru că nu și-ar fi declarat toate proprietățile și niște conturi bancare. Controlul a fost inițiat în 2016. În cadrul controlului s-a stabilit că Vladimir Țurcan nu a declarat pentru anul 2014 o casă de locuit dobândită în anul 2001, cu suprafața de 66,7 m2, neevaluată de organele cadastrale, care îi aparține, un venit de 294,05 dolari SUA, obținut în anul 2014, din dobândă aferentă contului de depozit la B.C.Energbank și venitul soției, în sumă de 60,3 euro, obținut în anul 2014, din dobândă aferentă contului de depozit la Banca de Economii și cinci conturi de card cu sume neînsemnate.

Cu toate acestea CNI a clasat cauza „în legătură cu lipsa încălcării intenționate a regimului juridic al declarării veniturilor și proprietății pentru anul 2014, de către dl Vladimir Țurcan”.

În ultima declarație de avere, depusă la CEC pentru anii 2017-2018, condidatul socialist arată că are în proprietate o casă și trei apartamente, ultimul fiind procurat în anul 2017, aceeași mașină, care apare și în declarațiile anterioare. Deputatul mai indică și doua terenuri. În șapte conturi bancare, familia Țurcan păstrează vreo 350 de euro şi cam tot atâțea lei. Salariu anual al deputatului a constituit puțin peste 180 mii lei, iar pensia - peste 100 mii lei. Salariu său de deputat și pensia este singurul venit în familia Țurcan.

Socialistul a intrat anul trecut într-un top al pensionarilor de lux din Parlament.

Acuzații

În octombrie 2018, deputatul democrat, Corneliu Dudnic, a declarat presei că socialistul Vladimir Țurcan deține pe terenul fostului Stadion Republican un restaurant și mai multe corturi de tenis, proprietăți care nu se regăsesc în declarațiile de avere ale deputatului. Dudnic a mai lăsat să se înțeleagă că anume din această cauză, șeful statului nu vrea să promulge legea privind vânzarea terenului fostului Stadion Republican pentru construcția Ambasadei Statelor Unite.

„O parte din teritoriul stadionului a fost privatizată de deputatul fracțiunii PSRM, Vladimir Țurcan. Au fost ședințe de judecată, iar instanța a admis construcțiile pe teritoriul stadionului", a spus deputat PDM, Corneliu Dudnic, citat de Prime TV. În același material, Țurcan a negat acuzaţiile.

Donații generoaseVladimir Țurcan a fost generos atât cu Partidul Comuniștilor din care a făcut parte, cât și cu Partidul Socialiștilor.

Pentru referendumul din 2017 a donat 23 mii de lei din salariu. Vladimir Țurcan a contribuit în 2016 la campania de promovare a lui Dodon cu 74.300 de lei. În 2015, el a donat partidului 94.000 de lei în campania pentru alegerile locale. În 2015 a alocat la partid 50.500, iar ulterior, a mai donat 49.000 de lei.

El a contribuit în 2016 la campania de promovare a lui Dodon cu 74.300 de lei. În 2015, el a donat partidului 94.000 de lei în campania pentru alegerile locale, sumă aproape echivalentă cu pensia anuală.

Vladimir Țurcan a continuat să fie generos cu partidul din care face parte și în anul 2018. El a vărsat din bugetul familiei cam o cicime în visteria formațiunii politice. În două repreze, demnitarul a donat pentru PSRM suma de 56 mii de lei.

Integritatea în exercitarea funcțiilor publice și/sau de partid

În perioada când deținea funcția de ministru de Interne (a.2001) a semnat un contract cu companiile de telefonie mobilă prin care a obligat operatorii să furnizeze "informații operative pentru poliție". Juriștii au apreciat că acesta este un atentat la secretul convorbirilor telefonice.

A renegat Hotărârea CEDO prin care s-a cerut autorităților de la Chișinău să excludă din Codul electoral prevederile restrictive referitoare la dreptul persoanelor care dețin dublă cetățenie de a accede în funcții publice. El a apreciat că „Hotărârea CEDO este politizată”.

Suprins că își duce copilul la școală cu mașina de serviciu

Vladimir Țurcan a fost obsevat că își duce copilul la școală cu mașina de serviciu

Jurnaliștii au observat că în loc de 3 kilometri cât ar face de la casa deputatului până la Parlament, pentru a-l duce pe copilul legislatorului la şcoală, automobilul parcurge o distanţă de 10 kilometri, adică de trei ori mai mult. Demnitarul a recunoscut că își duce copilul la școală cu mașina de serviciu, dar a arătat la președintele Parlamentului, Andrian Candu, care ar face același lucru - îşi duce copilul la instituţia de învăţământ cu maşina de serviciu.

Diversiune la 7 Aprilie 2009

La protestele din 7 aprilie 2009, Vladimir Țurcan, a fost surprins într-o înregistrare video, cum dădea indicație unor tineri, reprezentanți ai protestatarilor, să urce pe acoperișul Parlamentului și să arboreze drapelul UE. Imaginile contraziceau afirmațiile anterioare ale lui Vladimir Țurcan, potrivit cărora, el ar fi fost convins de protestatari să le permită să urce pe acoperișul instituției pentru a arbora steagul UE cu scopul de ”a calma masele”. „Ei trebuie să vadă asta: aţi declarat, v-aţi urcat şi aţi instalat…”, spune Vladimir Ţurcan, referindu-se la arborarea drapelului.

Arborarea drapelului UE și al Romaniei pe sediul Parlamentului și al Președinției au fost primele "argumente” ale guvernării comuniste și ale autorităților Federației Ruse pentru a acuza România de organizarea unei lovituri de stat la Chișinău. Urmare a acestor acțiuni, a fost expulzat ambasadorul României de la Chiținău și au fost impuse vize de intrare pentru toți cetățenii români. Deputații din fracțiunea Moldova Noastră au cerut Procuraturii să investigheze penal acțiunile lui Vladimir Țurcan.

Legat de acest caz, Vladimir Țurcan a fost audiat în calitate de martor, imediat după 7 aprilie. Ulterior, Procuratura a comunicat că ”imaginile tirajate de către unele mass -media sunt rupte din context şi interpretate într-o manieră eronată. Arborarea drapelului constituie o cerinţă şi o iniţiativă a protestatarilor şi nu o indicaţie, o condiţie a reprezentanţilor Parlamentului!”.

Imediat după evenimentele din aprilie, Vladimir Țurcan a fost numit președinte al Comisiei de Stat pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie, comisie creată într-un cadru legal confuz de către președintele Vladimir Voronin. Deputații din Alianța Moldova Noastră au calificat atunci această decizie drept una ”cu scop tocmai de a bloca ancheta, care ar fi scos la iveală adevărul despre rolul de organizator al conducerii comuniste în vandalizarea sediilor Parlamentului și Președinției”. De menționt că, deși au trecut aproape 10 ani de la evenimentele din aprilie 2009, în care un protest al tinerilor nemulțumiți de rezultatele alegerilor parlamentare, a fost deturnat, iat violențele au generat distrugerea clădirilor Parlamentului și Președinției, până acum organele abilitate nu au făcut lumină în acel caz.

Vectorul asiatic

Vladimir Țurcan s-a remarcat printr-un discurs românofob și pro Kremlin. El s-a pronunțat împotriva semnării de către Parlament, în 2017, a Declaraţiei privind retragerea trupelor ruse, calificând-o drept ”periculoasă din punct de vedere politic”.

„De aici trebuie să pornim. Cu regret, actualmente, această problemă poartă un caracter geopolitic, iar acest lucru s-a pornit de la creşterea valului de naţionalism. Ţin minte foarte bine ce a fost în 1989, când s-a aprobat Legea privind funcţionarea limbilor şi ceea ce era în Moldova atunci şi în jurul sediului Parlamentului la aprobarea legii. Lozincile şi chemările la unire, de aici a pornit totul şi este produsul nostru autohton. Ulterior, evenimentele s-au dezvoltat în aşa măsură că azi această problemă este la intersecţia intereselor geopolitice. Aceasta este realitatea”, a afirmat deputatul PSRM. Acesta a venit cu un apel către guvernanţi, care trebuie să înţeleagă că populaţia din regiune nu are încredere în guvernarea care promovează ideile unionismului, este favorabilă lărgirii ariei de acoperire a NATO, inclusiv prin crearea oficiului NATO în ţară.

La alegerile parlamentare din 2010, la care a participat Partidului Moldova Unită, pe panourile electorale, Vladimir Țurcan era reprezentat pe fonul culorilor din drapelul Federației Ruse.

Lista neagră a candidaților cu probleme de integritate

În cadrul campaniei parlamentare anticipate din iulie 2009, Vladimir Țurcan a fost inclus în lista candidaților cu probleme de integritate, elaborată de Inițiativa Civică Parlament Curat. ”În anul 2002 presa a scris că V. Ţurcan s-a aflat în spatele scandalului legat de intimidarea redacţiei ziarului „Accente” de către poliţie şi reţinerea redactorului-şef al publicaţiei. „Accente” publicase un şir de investigaţii despre afaceri ilegale şi cazuri de corupţie în care a fost implicat Vladimir Ţurcan”, se menționa între altele în profilul lui Vladimir Țurcan.

https://anticoruptie.md/

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 17:48

Britanicii sunt chemați joi la urne, principala miză fiind legată de Brexit - iar pentru români, de viitorul lor în Regat. Boris Johnson, liderul conservatorilor speră să obţină o majoritate netă pentru a pune în aplicare acordul asupra Brexit negociat cu Bruxellesul....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 17:44

Warner Bros. a anunţat că cel de-al patrulea film din seria cinematografică "The Matrix" şi lungmetrajul "The Flash" vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv 2022 şi a retras filmul "Akira" din calendarul său oficial de lansări, informează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 17:42

Numele femeii apare și într-un dosar de trafic cu țigări de contrabandă O fostă învățătoare din comuna vasluiană Tătărăni, condamnată în Italia la 6 ani și 6 luni de închisoare, pentru că ar fi forțat o minoră să se prostitueze, a fost reținută de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 17:40

Preşedintele american Donald Trump a ironizat-o din nou, joi, pe adolescenta de 16 ani Greta Thunberg declarând că desemnarea activistei suedeze Persoana Anului 2019 de revista americană Time este ''ridicolă''. Thunberg a devenit miercuri laureata acestei distincţii anuale onorifice...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 17:37

 Un cetățean al R.Moldova a primit mandat de arest pentru 30 de zile, după ce a fost prins de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Iași și Poliției Municipiului Iași, la volanul unei mașini burdușite cu țigări. Polițiștii Serviciului de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 17:35

Un cahulean la volanul unui automobil de model Opel a fost stopat azi, 12 decembrie, de către polițiștii din Cahul și documentat pentru conducere în stare de ebrietate. După ce a fost testat cu aparatul Drager și depistată încălcarea normei legale de alcool în aerul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 17:24

Descoperă ce îţi pregătesc astrele pentru luna decembrie pe plan financiar şi vezi ce poţi face ca să ai mai mulţi bani! Berbec(21 martie - 20 aprilie) Nu vor exista mari modificări ale situației tale financiare în această lună. Cu toate că vei avea parte de mai...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 17:15

De la ce a pornit scandalul medici-avocați Trei pacienți internați într-un spital din Pakistan au murit, după ce peste 200 de avocați au atacat un spital din orașul Lahore, informează BBC. Clipuri video postate pe rețelele de socializare arată avocați îmbrăcați la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 14:47

FOTO / Vladimir Putin are o statuie aurită în Kîrgîzstan, după ce a acordat un împrumut

FOTO / Vladimir Putin are o statuie aurită în Kîrgîzstan, după ce a acordat un împrumut

O stațiune de schi din Kîrgîzstan i-a ridicat o statuie lui Vladimir Putin. Fondatorul acesteia a vrut să-i mulțumească astfel președintelui rus, după ce a primit un împrumut în valoare de 1,2 milioane de dolari de la un fond de dezvoltare susținut de Rusia, relatează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 13:45

Premierul Chicu afirmă că planul de acțiuni al Guvernului va determina creșterea PIB-ului cu 8% în 2023

Premierul Chicu afirmă că planul de acțiuni al Guvernului va determina creșterea PIB-ului cu 8% în 2023

Integrarea europeană, echilibrarea politicii externe, consolidarea statului de drept și dezvoltarea economiei naționale sunt obiective de bază în Planul de Acțiuni al Guvernului pentru anii 2020-2023, aprobat astăzi de Guvern.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 10:38

Parlamentarii SUA încearcă să convingă executivul să declare Rusia ”sponsor al terorismului”

Parlamentarii SUA încearcă să convingă executivul să declare Rusia ”sponsor al terorismului”

Comitetul pentru Relații Externe al Senatului din Congresul SUA a aprobat miercuri un proiect de lege care obligă secretarul de stat american să analizeze dacă Rusia este un sponsor al terorismului, relateaza TASS.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 10:29

VIDEO /// Cum a încercat să evadeze un tânăr din Rusia acuzat că și-a ucis sora. „Satan m-a pus”

VIDEO /// Cum a încercat să evadeze un tânăr din Rusia acuzat că și-a ucis sora. „Satan m-a pus”

Un tânăr din Rusia a încercat să evadeze dintr-o sală de judecată în care era audiat pentru că și-ar fi ucis sora.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 10:18

Tinerețe fără bătrânețe? Harvard Medical School spune că e posibil

Tinerețe fără bătrânețe? Harvard Medical School spune că e posibil

Un recunoscut profesor şi cercetător de la Harvard Medical School crede că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puțin de 20 de ani. Afirmația apare într-un interviu pe care acesta l-a acordat postului american CBS News, transmite Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 10:07

Reversul gazelor naturale prin culoarul transbalcanic este la ultima etapa de executare

Reversul gazelor naturale prin culoarul transbalcanic este la ultima etapa de executare

Trei cele mai mari companii ale complexului autohton de gaze naturale - SA „Moldovagaz”, SRL „Moldovatransgaz” și SRL „Tiraspoltransgaz” - au efectuat lucrările de reconstrucție a conductei magistrale ȘDKRI, ceea ce va permite recepționarea gazelor...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 12 Decembrie 2019, ora: 10:06

Cei mai buni studenți din R. Moldova pot obține burse de merit de 12 mii de lei

Cei mai buni studenți din R. Moldova pot obține burse de merit de 12 mii de lei

Cei mai buni studenți din Republica Moldova pot obține burse de merit în valoare de 12 mii de lei. La concursul anunțat de Centrul de Informații Universitare vor fi acordate 50 de burse. Dosarele pot fi depuse până la 20 ianuarie 2020,

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 09:44

Andrian Candu: „PD a ajuns în opoziţie din cauza că partidul şi-a asumat PREA MULTE lucruri şi că uneori s-a RUPT de realitate”

Andrian Candu: „PD a ajuns în opoziţie din cauza că partidul şi-a asumat PREA MULTE lucruri şi că uneori s-a RUPT de realitate”

Deputatul Andrian Candu spune că vorbeşte tot mai rar, în ultima perioadă, cu fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, care este şi naşul său de cununie. În acelaşi timp deputatul spune că cel de-al doilea paşaport este o pseudo-identitate, pe marginea căruia se speculează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 09:18

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Premier Energy Distribution anunţă că joi, 12 decembrie, vor avea loc lucrări programate

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Premier Energy Distribution anunţă că joi, 12 decembrie, vor avea loc lucrări programate

Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că joi, 12 decembrie 2019, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 09:08

Au furat produse electronice și biciclete de un milion de euro. Zece moldoveni, trimiși pe banca acuzațiilor în Italia

Au furat produse electronice și biciclete de un milion de euro. Zece moldoveni, trimiși pe banca acuzațiilor în Italia

Un grup criminal, alcătuit din zece moldoveni, a fost trimis pe banca acuzațiilor în Italia fiind bănuit de furt în proporții deosebit de mari. Valoarea bunurilor sustrase de suspecți se ridică aproximativ la un milion de euro. Indivizii acționau în diferite regiuni...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 09:03

Miraculoasa dietă cu ridiche neagră. Scapi de 5 kilograme într-o săptămână!

Miraculoasa dietă cu ridiche neagră. Scapi de 5 kilograme într-o săptămână!

Dieta cu ridiche neagră. Îţi mai aminteşti siropul de ridiche neagră cu care ne tratau mamele noastre în copilărie, atunci când răceala ne punea la pat? Ei bine, ridichea neagră este o adevărată minune şi nu doar pentru tuse, ci este şi un adjuvant în curele de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 12 Decembrie 2019, ora: 08:26

Telenești /// Un polițist de frontieră a accidentat mortal un pieton

Telenești /// Un polițist de frontieră a accidentat mortal un pieton

Un bărbat a murit, după ce a fost lovit de un automobil, în timp ce traversa strada neregulamanetar. Accidentul a avut loc în această seară, în jurul orei 17:10, în apropierea satului Chiștelnița, din raionul Telenești. Victima s-a dovedit a fi un bărbat...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)