Politică

Cine este Titus Corlăţean, noul ministrul de Externe al României

Titus Corlăţean este doctor în drept din 2010, după ce la un an de la terminarea facultăţii s-a specializat în diplomaţie şi relaţii internaţionale.

De altfel, cariera şi-a început-o ca diplomat, din 1994 până în 2001, fiind angajat în cadrul Ministerului de Externe imediat după facultate.

În 2001, la 32 de ani, a devenit consilier pe probleme de politică externă al premierului Adrian Năstase.

"Din această postură am fost direct implicat în discuțiile privind eliminarea vizelor pentru românii care călătoresc în Uniunea Europeană, în negocierile politico-diplomatice pentru aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană", spune Corlaţean pe site-ul personal.

Între 2003-2004, Titus Corlăţean este numit secretar de stat pentru românii de pretutindeni.

În 2004 a devenit deputat PSD, iar în activitatea sa se înscrie şi iniţiativa unei legi privind sprijinul românior de pretutindeni, adoptată de Parlament în noiembrie 2007.

În 2007 candidează la legerile europene pe lista PSD şi devine eurodeputat.

În 2008 devine senator şi, în ciuda faptului că a lucrat la capitolul de politică externă al programului de guvernare, pentru postul de şef al diplomatiei a fost preferat Cristian Diaconescu, la acea vreme membru PSD. Corlăţean a trebuit să se mulţumească cu funcţia de preşedinte al comisiei de politică externă din Senat.

În Guvernul Ponta, Corlăţean a fost numit în mai 2012 ministru la Justiţie.

via tvrinfo

Referințe: Interviu acordat de Titus Corlățean pentru TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *