Internațional

Cine plăteşte cele mai mari salarii din sportul mondial

 1. New York Yankees – singura echipă de baseball din acest top este şi echipa unde se plăteşte cel mai bine. Salariul mediu la echipa din New York, despre care criticii spun că nu câştigă titlurile, ci le cumpără, poate pentru că plăteşte atât de bine, este de 7 milioane de dolari, mult peste ce plătesc restul echipelor din MLB, campionatul profesionist nord-american de baseball.

2. Real Madrid – cea mai bogată echipă de fotbal din lume, cu venituri anuale de sute de milioane de euro, are şi cheltuieli pe măsură. În condiţiile în care Ronaldo este plătit cu 17,5 milioane de dolari pe sezon iar colegul său din atac, brazilianul Kaka, cu 13,4 milioane de dolari, nu surprinde pe nimeni că media salariilor la Real Madrid este de 6.333.591 de dolari.

3. Barcelona – un alt club de fotbal cu salarii regeşti pentru jucători de clasă mondială. Ibrahimovic şi Messi câştigă, împreună, 30 de milioane de dolari pe an, şi cum nici ceilalţi jucători nu sunt foarte prost plătiţi, rezultă o medie a salariilor de 6.082.940 de dolari.

4. Chelsea – echipa miliardarului rus Roman Abramovici nu are niciun jucător în "Top 5 cele mai mari salarii din fotbal", dar în "Top 50" este reprezentată de nu mai puţin de opt jucători, în frunte cu John Terry şi Frank Lampard, iar în aceste condiţii este normal ca media slariilor la gruparea londoneză să fie de 5.361.957 de dolari, cu care ocupă locul patru în acest clasament.

5. Dallas Maveriks – echipa de baschet patronată de celebrul Mark Cuban nu dă cele mai mari salarii din NBA, dar îşi plăteşte jucătorii foarte bine. Cu o medie a salariilor de 5.315.097, echipa lui Dirk Nowitzki este cea mai darnică din NBA.

6. Los Angeles Lakers – Kobe Bryant are acum un salariu anual de 23 de milioane de dolari, dar din sezonul viitor el va primi 28,8 milioane de dolari, o sumă impresionantă pentru unul dintre cei mai buni, dacă nu chiar cel mai bun baschetbalist din lume în acest moment. Dar cum la Lakers sunt şi jucători care câştigă şi sub 1 milion de dolari, media salarială este de 5.098.920 de dolari.

7. Detroit Pistons – un sezon modest pentru o echipă de pe podiumul salariilor în NBA nu duce, automat, la o reducere a câştigurilor jucătorilor, iar media salarială de 4.995.573 este o dovadă.

8. Cleveland Cavaliers – cea mai în formă echipă a momentului, graţie în special excepţionalului LeBron James, plăteşte şi ea foarte bine în condiţiile în care media de 4.940.707 este ridicată de cele 20 de milioane de dolari pe care le primeşte Shaquille O’Neal şi celor 15,8 milioane de dolari pe care le încasează anual James.

9. Boston Celtics – o echipă cu mulţi "bătrâni" care câştigă foarte bine, dar şi cu câţiva tineri modest plătiţi, campioana NBA din 2008 are o medie a salariilor apropiată de pragul de 5 milioane de dolari, adică 4.885.055.

10. New York Knicks – cealaltă echipă celebră a New York-ului nu plăteşte la fel de bine, comparativ cu adversarii din NBA, dar nici nu are rezultate, aşa că salariile care dau o medie anuală de 4.881.952 sunt, totuşi, prea mari, lucru pe care l-au remarcat şi cei care au realizat topul.

Sursa: Gandul.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *