Astăzi 19 Martie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Martie 2018
Abonamente

Afaceri 28 Iunie 2012, ora 05:19    Din editia print

Cine repară drumul Sărăteni-Soroca

Marime Font

Două companii străine vor reabilita drumul Sărătenii Vechi-Soroca de pe traseul naţional M2. Agenţii economici au fost selectaţi în urma unei licitaţii organizate în februarie a.c. de către Fondul „Provocările Mileniului” Moldova. 

Pe 4 iunie, FPM Moldova a semnat patru contracte cu două companii de construcţii care vor reconstrui drumul Sărătenii Vechi-Soroca. Consorţiul de companii turceşti ONUR Taahhnut Tasimacilik Ve Ticaret Ltd. Sti. şi SUMMA A.Ş. vor reabilita două segmente cu o lungime de 44,9 km de drum, începând cu intersecţia Sărătenii Vechi până la intrarea în comuna Ghindeşti (vezi foto A-B). Proiectul prevede de asemenea construcţia unei intersecţii denivelate la Sărăteni pentru a reduce riscul unor accidente. Costul lucrărilor se ridică la 49,4 mln. dolari. Reprezentanţii companiilor turceşti au venit săptămâna trecută în RM şi au început pregătirile pentru începerea lucrărilor. „Am activat în Croaţia, Arabia Saudită şi Turcia. De şapte ani suntem prezenţi în Ucraina. Avem experienţă de lucru cu finanţatori externi care au exigenţe ridicate faţă de calitatea lucrărilor”, a declarat pentru TIMPUL Baturay Konak, coordonatorul de proiecte al ONUR. El a precizat că 80% din muncitorii care vor lucra la drumul de la Sărăteni vor fi cetăţeni ai RM.

Grupul austriac de construcţii Strabag va reabilita 48,1 km de drum de la intrarea în Ghindeşti până la intersecţia Drochia (intersecţia drumului R7 cu R9) (vezi foto B-C). Valoarea contractelor constituie 43,2 mln. dolari. Precizăm că Strabag activează de mai mulţi ani în România, unde se ocupă în prezent de construcţia autostrăzii Orăştie-Sibiu. „Acest nou contract este un semnal pozitiv că am intrat pe piaţa din R. Moldova. Pentru noi va fi posibil să obţinem sinergii graţie prezenţei noastre în România”, a declarat pentru agenţia austriacă APA directorul general al Strabag, Peter Haselsteiner.Reabilitarea drumului Sărătenii Vechi-Soroca are loc în cadrul programului Compact finanţat de Guvernul SUA prin intermediul Corporaţiei Provocările Mileniului.Un articol de: Ion Macovei Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Martie 2018, de George Simion

NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul