CIRC! Cinci deputaţi, care au plecat recent din Pro Moldova, anunţă formarea platformei parlamntare „Pentru Moldova

publicat în Actualitate pe 2 Noiembrie 2020, 13:46

 

Cei cinci deputaţi neafiliaţi, care au părăsit recent partidul Pro Moldova, condus de Andrian Candu, anunţă că formează o nouă platformă parlamentară „Pentru Moldova”. Este vorba despre Corneliu Padnevici, Sergiu Sîrbu, Grigore Repesciuc, Eleonora Graur şi Ruxanda Glavan. Aceştia au semnat o convenţie, prin care aderă la respectiva platformă.

„Pentru a reanima Parlamentul şi pentru a-l scoate la muncă, împreună cu un grup de deputaţi neafiliaţi lansăm iniţiativa de a semna Convenţia privind crearea Platformei parlamentare „Pentru Moldova” şi de a convoca urgent şedinţele legislativului”, scrie deputatul neafiliat Ruxanda Glavan.

Ruxanda Glavan face apel către toţi deputaţii să „pună punct haosului din Parlament”. Amintim că anterior au fost inţiate două cereri de convocare a Parlamentului, însă niciuna nu a acumulat suficiente semnături (2/3 din deputaţi), pentru a putea convoca şedinţa Parlamentului.

De asemenea, amintim că cei cinci deputaţi care anunţă crearea platformei parlamentare „Pentru Moldova” au plecat recent din partidul Pro Moldova, condus de Andrian Candu, partid format din foşti deputaţi democraţi.http://tvrmoldova.md