Atitudini

Circ în zi de doliu

Dodon nu şi-a mai arătat obrazul, dar şi-a trimis, cum ar spune colhoznicii, „maladniakul”, sau ca în armată: „sălăgile” cu feţe de repetenţi din clasa a VI-a. Tilicarii lui Dodon s-au adunat la primărie. Mi se pare firesc, pentru că liderul socialist şi când va ieşi la pensie îl va visa pe Dorin Chirtoacă în coşmaruri, chiar dacă drumurile nu li se vor mai intersecta până atunci. Socialiştii, ca nişte spălaţi pe creier, nu doar că nu au respectat doliul naţional, dar au mai şi declarat că pentru ei ziua de 16 mai e una de sărbătoare. E ca şi cum te-ai duce la înmormântare şi ai ţine un chef.

M-am bucurat că trecătorii nu au mers mai departe în faţa circului, ci au huiduit tineretul repetent. Asta deşi toată lumea s-a săturat de proteste prosteşti. Ba chiar printre cei care au venit să alunge socialiştii era şi Boris Vasiliev, de 80 de ani, bunicul lui Dan Bălan, care a fost deportat în Siberia în 1941. Printre altele, domnul Boris Vasiliev e şi autorul volumului de memorii Stalin mi-a furat copilăria, premiat anul trecut la Salonul Internaţional de Carte de la Biblioteca Naţională. „Hai la prăşit, ce răcniţi aici?!”, le-a strigat domnul Boris Vasiliev. Dacă ar fi putut citi, codaşii nu ar fi venit la primărie, măcar de ruşine. Recomand volumul domnului Vasiliev şi lui dom’ Dodon.

Seara, probabil tot ucenicii lui Dodon şi „patrioţii Moldovei” s-au adunat la Ambasada Rusiei ca să-i mulţumească pentru ocuparea Moldovei. E un fapt absurd, care nu merită comentat. La ambasadă au ascultat „russkii chanson” – un alt indiciu al inteligenţei lor.

Doar liberalii au depus flori la piatra comemorativă din faţa Guvernului. Restul – şi-au băgat capul în nisip ca struţii. Un lucru care sunt sigur că o să-i coste, cum l-a costat şi pe Dodon circul pe care l-a făcut până acum. Sau, mai au o posibilitate, să se alieze cu Dodon. Alianţa lor se va putea numi aproape 0%. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *