Social

Circa 1300 de moldoveni vor sa dea bacul în regim extern

Potrivit lui Adrian Ghicov, directorul Agenţiei de Evaluare şi Examinare, deşi anual, sunt depuse circa 1000 de cereri, la sesiune se prezintă doar jumătate dintre candidaţi. În 2011au fost depuse 800 de cereri pentru susţinerea bacalaureatului în regim extern, dintre care s-au prezentat la sesiune doar 487 şi au promovat examenele 344 de bacalaureanţi

Persoanele care au depus cerere se pot adresa la unul dintre cele patru centre desemnate de către ministerul Educaţiei pentru a susţine diferenţele de programă: LT„C.Negruzzi”, LT „S.Haret” , LT „A.I.Cuza”, LT „Svetoci”. Aceste centre de susţinere, în regim extern, a examenelor de absolvire, vor organiza, până pe data de 30 aprilie 2012, consultaţii şi realizarea diferenţelor de programă pentru certificarea gradului de însuşire a conţinutului curricular la disciplinele prevăzute în Planul-cadru pentru învăţământul liceal, anul de studii 2011-2012.

Conform legislaţiei, la susţinerea examenelor de bacalaureat, în regim extern, sunt admise persoanele care au atins vârsta de 19 ani, sunt absolvenţii ai şcolii medii de cultură generală, ai şcolii profesionale cu durata de 3 ani de studii, ai colegiilor sau studenţi ai instituţiilor de învăţământ superior, care au fost admişi în baza şcolii medii de cultură generală. De asemenea, sînt admise persoanele care au, cel puţin, 2 ani de liceu, cu situaţia şcolară încheiată (clasa a X-XI). 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *