Actualitate

Circa 20 de mii de elevi din mun. Chişinău se vor odihni în tabere

Potrivit Primăriei capitalei, din 1 iunie îşi vor începe activitatea 31 de tabere cu sejur de zi în Chişinău, unde se vor odihni 2995 de copii. Taberele cu sejur de zi vor activa timp de 15 zile, iar costul biletelor va fi de 1075 lei, din care părinţii vor achita 20 la sută din sumă (215 lei).

Taberele pentru copii din afara Chişinăului îşi vor începe activitatea treptat, de la începutul lunii iunie, conform rezultatelor licitaţiilor. Copiii din şcolile-internat se vor odihni toată vara, tradițional, în taberele „Cireşarii” şi „Alunelul”.

În mod prioritar, locuri în taberele de odihnă se acordă copiilor care provin din familii în dificultate, monoparentale, părinţii cărora au participat la luptele de pe Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, copii care au obţinut rezultate excelente la învăţătură, sportivi etc.

Pentru organizarea odihnei de vară a copiilor din municipiu a fost prevăzută suma de 29 de milioane 604 mii lei, inclusiv 25 de milioane lei pentru bilete la tabără şi patru milioane pentru reparaţia şi pregătirea taberelor.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *