Chișinău

Circa 50 mii de familii din Capitală au datorii mari pentru agentul termic

Potrivit datelor Termoelectrica, peste 11 mii de familii au datorii ce depășesc suma de 7000 de lei, datoriile a 5500 de apartamente variază între 5000 și 7000 de lei, iar circa 11 mii datorează 3000 – 5000 de lei.

Peste 11 mii de proprietari de apartamente cu datorii au fost vizitaţi şi informaţi de angajaţi ai întreprinderii privind sumele datorate şi eventualele consecinţe ale neonorării plăţilor. Angajaţi ai Termoelectrica vor vizita fiecare apartament care înregistrează restanţe şi va solicita achitarea acestora.

Furnizorul de energie termică precizează că de la începutul anului şi până în prezent 59 de rău-platnici, care deţineau în proprietate automobile asupra cărora executorii judecătoreşti au aplicat sechestre, au achitat plăţile debitoare conform documentelor executorii. În prezent, 68 de automobile ale rău-platnicilor sunt anunţate în căutare de către executorii judecătoreşti.

În cazul a 1200 de rău-platnici executorii au aplicat mai multe măsuri de asigurare a îndeplinirii documentului executoriu: sechestru pe mijloacele băneşti sau pe bunurile debitorului, interdicţia de a săvârşi anumite acte; interzicerea altor persoane de a transmite debitorului bunuri sau de a îndeplini faţă de el alte obligaţii ș.a. 

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *