Ciupicii lui Dodon

publicat în Actualitate pe 12 Februarie 2019, 09:57

Liderul de la Condrița este cunoscut pentru patima sa de a-și trage poze cu tot felul de VIP-uri. De când a fost înscăunat în fotoliul de președinte, Dodon a adunat o adevărată colecție de selfuri cu tot felul de vedete, de la   Episcopolul „hirotonit”  de KGB - Markel, până la răposatul agent al mafiei rusești - Iosif Kobzon.

Imediat după preluarea mandatului, Igor Dodon a decis să-l imite pe Vladimir Putin etalându-și public chipul ușor durduliu, dezgolit frumos. Pentru prima dată Liderul de la Condrița a apărut în public într-un halat alb, pe care și-a cusut stema de stat al RM. Aceste poze l-au transformat pentru prima dată în subiect de batjocură în mediul online.

În vara anului trecut Liderul de la Condrița s-a remarcat prin organizarea unui festival al căpșunii, botezat de presa rusa „KLUBNICHKA FEST”. În cadrul acestui festival Igor Dodon s-a întrecut cu cântărețul rus Filip Kirkorov, cine are „căpșunica mai mare”. Căpșunica prezidențială s-a dovedit a fi mai mică decât cea a lui Kirkorov... cel puțin așa rezultă din poză.Luna noiembrie a fost deosebit de reușită pentru Liderul de la Condrița. Colecția sa de selfy s-a îmbogățit considerabil. Dodon si-a tras un selfy cu Președintele României Klaus Iohannis si cu liderul de la Kiev Petro Poroșenco, cu care s-a întâlnit pe coridoarele forului de la Paris. Faptul că președinții celor două state vecine nu l-au invitat niciodată în vizite oficiale de stat și nu s-au întâlnit niciodată cu el la Chișinău, nu l-a deranjat prea tare pe Liderul de la Condrița.


Igor Dodon: „I-am spus  lui Iohannis că fraţi, fraţi, dar fiecare stăpân la dânsul acasă”

La finele lui Ianuarie, Dodon din nou a uimit publicul, trăgându-și o poză în chiloți și crucindu-se în fața bodyguarzilor săi. Și aici este cazul să ne amintim că nici un lider european nu etalează în public asemenea poze.Cireașa de pe tort, totuși o reprezintă poza Liderului de la Condrița la costum și în...ciupici. Văzându-i chipul rotund și neted ca o gogoașă, cu inconfundabilul zâmbet prezidențial și în ciupici de casă în culoare mov, involuntar îți reînvie în memorie  poezia lui Mihai Mărgineanu: „Mă iubește femeile”

Când ies afară, mă-mbrac frumos,
Îmi pun un trening și pantofi cu toc,
Toate femeile se uită la mine,
Nu știu dă ce, da' cred că-i dă bine!

Mă iubește femeile,
Și e moarte dupe mine,
Toată ziua îmi șade pe cap,
Nu știu ce să fac ca să scap.