Actualitate

Clasamentul celor mai puternice paşapoarte din lume în 2017

Clasamentul se bazează pe un aşa-numit scor fără vize, ce conţine tabele cu ţările în care poate călători un anumit deţinător de paşaport fără a i se cere viză sau a avea nevoie de ea la sosire.

Paşaportul din Singapore s-a aflat în fruntea listei (159 de ţări fără vize), depăşind paşaportul german (158) şi paşaportul suedez (ai cărui titulari pot vizita 157 de ţări).

Lista este de obicei dominată de paşapoarte europene, cu Germania deţinând poziţia de top în ultimii doi ani.

Cu toate acestea, eliminarea de către Paraguay a cerinţelor privind vizele pentru cetăţenii din Singapore au propulsat paşaportul acestui stat în topul listei în 2017.

‘Pentru prima dată, o ţară asiatică are cel mai puternic paşaport din lume. Este un indiciu al relaţiilor diplomatice şi politicii externe eficiente a Singapore’, a declarat Philippe May, CEO la Arton Capital.

Alte ţări asiatice care au ajuns în top 20 sunt Coreea de Sud (paşaport fără vize pentru 157 de ţări), Japonia (156) şi Malaezia (154).

În schimb, paşaportul SUA a înregistrat o scădere în clasament de la învestirea preşedintelui Donald Trump, în urma deciziilor luate de Turcia şi Republica Centrafricană de a revoca intrarea fără vize pentru titularii de paşaport american. 

AGERPRES 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *