Cultură

„ClassFest”, un festival pentru consumatorii de artă

Cu intenția de a demonstra că arta este cel mai facil mijloc de comunicare între oameni, festivalul are ca obiectiv principal stabilirea unui dialog intercultural. Astfel, pe parcursul a șase zile, studenți și profesori ai mai multor instituții de învățământ artistic din Moldova, România, Germania, Georgia, Polonia, Ucraina și Rusia vor prezenta numeroase momente artistico-dramatice.

Festivalul „ClassFest”, care va avea loc în perioada 8-13 aprilie, va demara la Teatrul „Eugene Ionesco” la 8 aprilie, cu un recital muzical susținut de studenții Facultății de Artă Instrumentală, Compoziție și Muzicologie, din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP), Chișinău. În seara zilei de luni va avea loc și spectacolul coregrafic „Schițe de dragoste” după N. V. Gogol, W. S. Maugham, T. Burton susținut de studenții AMTAP.

Festivalul va continua zilnic cu vernisaje, expoziții scenografice, spectacole dramatice, conferințe științifice, ateliere, workshopuri, recitaluri muzicale și altele. În funcție de eveniment, festivalul se va petrece în mai multe locuri precum teatrele „E. Ionesco”, „Ginta Latină”, cele republicane de Păpuși „Licurici” și „Luceafărul”, AMTAP, Teatrul Național „SATIRICUS I. L. Caragiale” și cel Dramatic Rus de Stat „A.P. Cehov”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *